Hackande

Vet inte om folk noterat, men aftonbladet har altså blivit hackat av en grupp kallad Vuxna Förbannade Hackare. Vad de skriver är ju tragikomiskt. De har tråkigt och tycker att alla är tråkiga. Vad är roligt? Jo, att bryta sig in i Aftobladet servrar.

Vissa saker gör man bara inte. Jag hoppas att dessa hackers åker dit hårt. Man rotar inte i källskyddat material, för utan källskyddet så skulle dessa hackare antagligen inte veta om att de lever i en konstig värld. De kan ha tagit till sig material som ligger under vad som är en otroligt sträng sekretess, och utan denna sekretess kommer knappast några källor vilja lämna ut känsligt material om händelser i politik och näringsliv som inte sköts på rätt sätt. Väx upp.

Kommentarer
Postat av: Avlo

Ett fult angrepp på demokratin! Men är det ändå inte så att det är Aftonbladet och liknande sajter som har ansvaret att ha så pass täta och säkra system att intrång som skulle kunna röja folks identiteter helt enkelt inte går att genomföra? Det är ju trots allt Aftonbladets skyldighet att skydda sina källor. Oftast utförs ju sådana grejer för att visa att det GÅR att genomföra, sedan får offret anpassa sin teknik efter det. Det stora problemet ligger således inte i att folk tar sig friheten i att rota i andras datasystem, problemet är att det över huvudtaget går att genomföra.

2008-01-06 @ 19:03:41
URL: http://avlo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0