Klart man ställer upp!

Att Henrik Larsson ställer upp i ytterliggare ett stort mästerskap är egentligen inte konstigt. Tänk dig själv om man fick frågan, vill du spela i EM? Vem tackar nej, i synnerhet inte som man känner man presterar bra. Vad som kan te sig märkvärdigt är att Henrik överhuvudtaget fått frågan, då han inte varit behjälplig i EM-kvalet, men det var förvisso inte Ibrahimovic heller. I Zlatans frånavro spelade Sverige en nyckelmatch på vägen till EM 2008 nämligen den mot Spanien på Råsunda.


Jag tycker det är starkt av Henrik Larsson att säga att han dessutom kan tänka sig VM-kvala. Möjligheten blir då stor att han når över 100 landskamper. Ska han VM-kvala känns vägen till ett till VM-slutspel inte långt, förutsatt att han inte degraderas sig från HIF.


Världens äldsta VM-spelare heter Roger Miller, som nådde sin karriärs höjdpunkt vid VM 1990, 38 år gammal gjorde han runt fyra mål (är lite osäker). Han gjorde ett inhopp i VM 1994, nu 42 år gammal och gjorde ett mål. Han skulle kunna slå sig in i en exklusiv skala av spelare som gjort mål i fyra VM-turneringar. Han skulle också kunna bli enskild rekordhållare när det gäller längst tid mellan första och sista VM mål.


Men nu är det i alla fall EM närmast och Sverige har tydligen den enskilt äldsta truppen. Det får mig att tänka på Filip och Fredriks skojande om medellivslängden med Ibrahimovic och Lagerbäck :)


Aftonbladet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0