Sjukpenning och dåliga statsfinanser

Jag vet inte riktigt vad sjukpenningen innebär, men det verkar illa när den helt sonika försvinner. Men i vilket fall förvånar det inte med tanke på regeringens intentioner. Det som är ännu mer bekymersamt är att rikgälden tydligen flaggat att staten kan komma att få dras med budgetunderskott. BUDGETUNDERSKOTT! Här behövs minsan inget slopats utgiftstak, det är bara se till att ha en ansvarlös ultrakapitalistregering så löser den problematiken sig själv ;)

Läget är synnerligen allvarligt då varslen ökar i stark takt nu. Är det människornas fel? Fungerar regeringens politik? Svar nej. Jag hoppas att vänsterpartiet kan dra nytta av detta, och nu är det dessutom fullt möjligt att på fullaste allvar kritisera jobbskatteavdraget. En politisk markering som säger att vi nu måste stå upp för det gemensamma vi har, för att på sikt kunna öka det gemensamma.

Det fattas bara att staten börjar rea ut mer gemensamma företag och permanent minksa inkomster. Det är en sinnessjuk politik period vi lever i. Det måste finnas utrymme för grundläggande systemkritik nu.

AB1, AB2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0