Regeringens feltänk i budgetproppen

Den borgerliga regeringen ser fortfarande inte problemet bakom arbetslöshet, de tror med en dåres envishet att arbetslöshet är ett individuellt problem följt av lathet. Man lägger 11 miljarder på ams-åtgärder, men det blir naturligtvis skrattretande när man i ett tidigare skede både rivit ner ams-åtgärder och saboterat a-kassan.


Vad som behövs är ordentliga åtgärder som sätter varslade i meningsfulla projekt. Studera.nu krashade igår kväll som en följd av det stora söktrycket till högskolan, och nog är det som så att utbildning är den bästa vägen att gå under arbetslöshet? Vad regeringen vill göra är att aktivera folk på jobbsökarkurser och dessa är inget annat än ett skämt. Visst finns det positiva aspekter med den typen av vuxendagis, men de är lika smidiga som tegelstenar och gynnar knappast personlig utveckling. Regeringens linje är glasklar. Har du inget jobb, skyll dig själv din dumma idiot.


Vad som ytterliggare förvärrar situationen för kommuner och landsting, framförallt de som vill reglera skatter, är att alla skattehöjningar som görs inom kommunen kommer drabba de som inte jobbar. Tänks själv att förlora jobbet och därmed förlora 20 procent av sin inkomst. Lägg därtill 15 procent, alltså totalt 65 procent kan man få ut av sin tidigare lön. Men det verkliga problemet i detta läget är det enorma och oerhört dyra jobbskatteavdraget, arbetslösa och sjuka har ingen som helst glädje av det vilket gräver mer hål i fickorna. Vänsterpartiet är det enda (?) partiet som vill riva upp jobbskatteavdraget, helt enkelt på grund av att vi tror att de som har kan och vill hjälpa vår gemensamma trygghet och välfärd. Här är socialdemokration tyvärr för slapphänta med regeringen. Även Lars Ohly kan sägas vara slapphänt, då han just nu inte vill ta bort jobbskatteavdraget "då det minskar köpkraften". Och? Är det inte värre om folk tvingas sälja sina hus som ingen kommer ha råd att köpa? Medelklassen knackar på socialkontorens dörrar, läste jag att Thomas Östros sade.


Kommentarer
Postat av: Emma Damm

Kika gärna in på min konstnärsblogg. Jag postar bland annat olika kändisporträtt och säljer även egendesignade linnen :-)

2009-04-16 @ 08:40:36
URL: http://emmadamm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0