Caught In The Balance

Många som bloggar brukar skriva om sina favoritartister. Jag kan ju inte vara sämre. Detta är från TOTO:s senaste DVD och detta är deras bästa låt under de senaste tio åren. Många känner till Africa, Rosana och Hold The Line, men Caught In The Balance äger dem alla.
'
Köp DVD:n, den är relativt billig och innehåller nytt och gammalt. Med DTS ljud, och det lär finnas en blueray utgåva också. Finns även på CD.


Fler GN'R-rykten

Ganska kul att media fortfarande skriver rykten om Chinese Democracy. Processen i hela grejen med nya Guns N' Roses-skivan är i praktiken ett enda stort skämt. Där finns låtar som pekar på att skivan kan bli grym, såg denna reinkarnation av bandet 2006 på Roskilde. Att skivan inte släpptes redan då är ju ytterst märkvärdigt. En biografi om skivan hade varuit oerhört intressant att läsa, vad är det som händer egentligen? Bandmedlemmarna får aldrig svara på frågor om skivan, vilket i sig är ytterst märkvärdigt.

AftonbladetIRS, ett av de förmodade spåren på Chinese Democracy.

Sänkt skatt?

En undersökning som bland annat Aftonbladet skriver om visar att svenskar är villiga att betala mer i skatt. De enda som antagligen är förvånade är regeringen och antagligen kommer det från regeringshåll att heta att "folket inte vet sitt bästa". Regeringen har ju uttalade ambitioner om att sänka skatten.


Det finns många fördelar med att betala mycket i skatt. Vi kan till exempel göra oss mindre beroende av marknadsmekanismer som har en natur av att sluta fungera i samhällets bästa. Man kan skapa bra skolor, bygga järnväg, sattsa på omfattande energiomläggningar, bygga offentlig sjukvård värd namnet och så vidare. Det finns så mycket som regringen inte kan göra. Inte minnst kan vi återupprätta ett rättvist socialförsäkringssytem.


Sverige behöver en regering som arbetar för de stora massorna, och inte mot. Det ska vara regeringen som fruktar folket, inte tvärt om.


Ny fiskskandal?

Uppdrag Granskning verkar avslöja nya skandaler angående torskfisket i östersjön. Skandalen ligger i att det fiskas. Sluta upp med det! Om fisken ska överleva behöver fisken kunna reproducera sig själv, svårt när där inte finns fisk.

Här kan ju Sverige faktiskt göra en insatts. Låt flottan sänka fiskbåtar som fiskar illegalt = slut på problemet. Det är naturligtvis halvironiskt, men det är väll inte svårare än att ta sitt ansvar? Från fiskarhåll då, och staten kan verkligen göra en stor insats i det här. Om det inte finns en flotta kan man ju omdisrubiera pengar från andra hobbyprojekt, exempelvis Nordic Battle Group. Själv borde jag sluta äta fisk, egentligen borde jag sluta äta kött också.

Jag återkommer när jag sett programmet.

Message for Axl Rose!

Hysteriskt kul snubbe som väntar på Chinese Democracy (synd om honom). Han lär spela teater :)


Angående SJ:s biljettpriser

Jag åker relativt ofta tåg, och oftast hem till Skåne. Det är ett snabbt, enkelt och bekvämt sätt att ta sig från punkt A till Ö. Det går som på räls vill säga. Ibland vill man åka längre sträckor, senast det begav sig var turen till Stockholm för att se The Eagles och en prismedveten resenär hade antagligen sagt "ta flyget". Men jag opch min far kände att tåget var enklast och skulle således boka tågbiljetter. I samma veva bytte SJ betalnings- och bokningssystem, vilket resulterade i det ena systemfelet efter det andra vilket omöjliggjorde internetbokning. Vi såg oss helt enkelt tvungna att gå ner till SJ och fråga om biljetter till Stockholm. Jag ville åka från och till Alvesta och min far från och till Malmö. Inga problem, det är samma tåg som går på samma sträcka. Tre roliga saker hände i kölvattnet av biljettbokningen.


Under tiden vi redogjorde för våra önskemål, där vi klart redogjorde att vi kunde tänka oss flera olika avgångar bara vi var i Stockholm senast fyra. Billigast först så att säga. Ett tu tre så får biljettförsäljaren något lustigt i blicken och säger, "Hoppsan, det verkar som om allt blev DYRARE under tiden vi pratat här". Hur är det möjligt undrar jag?


Ett tag senare, efter dubbelverifiering av att det verkligen var dyrare sa biljettförsäljaren, denna gång relativt besvärad av komiken i det hela; "Det verkar som om det är BILLIGARE för dig att resa från Malmö istället för från Alvesta". Det verkar ju en aningen suspekt, när det är minst 20 mil mindre. Värt att kolla upp för andra resenärer kanske, om ni ska till Malmö från Värnamo till exempel är det kanske billigare att köpa en biljett till Köpenhamn. Det är ju bara att kliva av i Malmö och ge bort biljetten. Konstigt nog (?) var det inte billigare att resa till Malmö än Alvesta från Stockholm dagen efter.


Vi köpte i alla fall våra biljetter, glada åt det paradoxala i hela situationen. När jag sen kom hem och satte mig på SJ:s hemsida för att kolla att allt stämde fick jag en smärre chock. Den tidigare avgången, som enligt försäljaren var dyrare, skulle för mig kosta cirka 300 kronor MINDRE. Detta enligt korrekta resplansprinciper, nämligen Alvesta - Stockholm. Jag vill också notera att det då rörde sig om en förstaklassbiljett, hundratals kronor billigare än andraklassbiljetten.


Resultatet av det är att vi antingen blivit grundlurade, eller så har priset på förstaklassbiljetten sjunkit med 300 kronor på mindre än en halvtimme. Det var fortfarande billigare att åka från Malmö än att åka från Alvesta i andra klass, men det måste ju vara något som inte stämmer i den här soppan?


Politiskt krav 1: Återreglera tågtrafiken

Politiskt krav 2: Inför en enhetstaxa

Politiskt krav 3: Där det finns goda tågförbindelser kan man gott förbjuda tågtrafiken.

Politiskt krav 4: Politiskt krav 3 kan bara uppnås om Politiskt krav 1 och 2 genomförs.

Politiskt krav 5: Gör tåget billigare, MYCKET billigare. Möjligt om Politiskt krav 1 och 2 uppfylls.


Nya skor!

Nu har jag alltså köpt nya skor. "Tidlös" modell, eller vad man ska kalla det.

image4

NÄR hände detta? Det roliga är också att jag köpte dem tillsamans med aristokraten Magnus.

Bild från Wikipedia.

Roskilde?

Har med skräckblandad förtjusning studerat lineupen till Roskilde Festivalen. Förtjust över det faktum att där finns många sevärda band. FÖRSKRÄCKT över att de vill ha drygt 2000 spänn för eländet! Festivalen består av väldigt många band, och det är alltid trevligt. Den vittnar också om en relativ bred publikskara, vilket förvisso är sant. Roskilde Festivalen själv säger, eller åtminstonde har sagt att man inte tänker leva på gamla meriter. Vad de inte tänkt på är att det verkar vara precis det de vill göra. Folk åker till Roskilde "bara för att" står det över hela programmet. Man hinner inte se 160 band på sju dagar, och det är försvinnande få arena-akter om ens några. Men det menar jag akter som kan sälja slut på Ullevi under en timme. Det gör mig jäkligt sur, som trogen Roskildebesökare vill jag ha två, tre säkra kort. Skulle jag åka till Roskilde i år är det Judas Priest som lockar mest. Det är jättekul med uppstickare och nya band, men man får väll betala efter vad det kostar? Eller? Jag tolkar det som att till och med min flickvän sågar Roskildes line-up och hon har presenterat musik för mig jag inte trodde fanns. På Roskilde.

Men, jag känner mig själv. Hultsfred är antagligen inget alternativ så jag kommer vara full denna högsommar också. Det gäller bara att fixa ihop ett glatt gäng som står ut med eländet. På Roskilde. 

Bilden är från vad som i mina ögon är ett av de starkaste åren nämnligen 2005. På storbildsskärmen syns numera fd medlem Scott Weiland från Velvet Revolver. På Roskilde.

image3

Lördagens konsert!

Jag kom på mig själv med att inte ha sagt ett ord om The Eagles-konserten jag var på. Jag har varit på ganska många konserter, men denna kvalar in på topp tre. Jag har ALDRIG hört ett bättre ljud i under någon konsert alls, det var perfekt redan vid öppningstonerna. Setlistan var en Rip Off på Farewell 1 DVDn men med många låtar utbytta till det nyskrivna materialet från senaste skivan Long Road Out Of Eden. Helt perfekt med andra ord. Jag till och med kastade hörselskydden vid vissa stunder, det lät för jäkla bra för att dämpa ljudet! Hade jag blivit döv på kuppen hade det inte gjort mycket, så bra var det :)

Videon är från lördagens spelning. Kanske söndagens, men vem bryr sig :)


Fjantiga frågor

Ok, seriös ålderskrisvarning. Jag besvarar typ lunarstormfrågor. Helt vansinnigt :)


När gick du upp idag?
Typ, sju (skojar inte)
 
Diamanter eller pärlor?
Vem bryr sig, bara man kan sälja dem vidare.

Senaste filmen du såg på bio?
Tror det var senaste Bond-rullen. Det KAN ha varit något efter det, jag hyr mest eller köper.

Favorit-TV- program?
Det säger jag inte...

Vad åt du till frukost?
Två köttbullsmackor, en tunna kaffe och ett glas vatten.

Din favoritmat?
Mat?
 
Vilken mat gillar du inte?
Typ, inälvor.

Favoritchips?
Dill.

Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Just nu måste det vara The Eagles senaste mästerverk. Annars snurrar ju Totos Falling in Between Live mycket just nu. Har lyssnat på en del av Metallicas ballader i det senaste också.

Vilken bil kör du?
Har körkort, men ingen bil och kommer antagligen aldrig att ha.

Favoritmacka?
Tja, de har goda mackor på universitetet :)

Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med ?
Tål snobbighet, men är allergisk mot fake-snobbighet.
 
Vilka är dina favoritkläder?
Färgglada skjortor till den milda grad att jag antagligen skulle bli skjuten av en designer om jag kände någon. Fult och smaklöst, men jag bär dem med karaktär...

Om du fick åka vart du ville på semester?
Måste tillbaka till Brasilien...

Favoritklädmärke?
Vem bryr sig?
 
Var vill du dra dig tillbaka?
Ehrm..

Favorittid på dagen?
Ska man göra något på morgonen är det favorittiden, ska man göra något på eftermiddagen är det favorittiden, ska man göra något på kvällen är det favorittiden och så vidare.

Var är du född?
Malmö

Vilken är din favoritsport att se på?
FOTBOLL! Missar aldrig en landskamp. Snart EM...

Fotboll eller hockey?
Gissa!

Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Nattuggla.

Pedikyr eller manikyr?
Va?

Några spännande nyheter att berätta för oss?
Definiera
nyhet..

Vad ville du bli när du var liten?
Ingen aning, typ rik?
 
Varit i Afrika?
Japp

Nånsin rullat in någon i toapapper?
Ja, faktiskt. En bekant under kick offen 2005 föll offer. Hehe, kul!

Varit med om en bilolycka?
Ja, blev påkörda bakifrån av någon idiot som inte kan räkna till tre. 

Favoritdag i veckan?
Spela roll, jag är student ;)

Favoritrestaurant?
Då f
år ju tvunget säga syltan Akropolis
 
Favoritblommor?
Röda nejlikor (!).

Äger du en cykel?
Vet inte :)

Vem fick du senaste mailet från?
Något skit tror jag.

Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort på?
Den som är satt i skuld är inte fri...

Läggdags?
Beror på förutsättningarna

Senaste personen du åt middag med
Sabina

Vad lyssnar du till just nu?
Hårddiskfläkten till datorn. Tur jag har ljud i öronen som filtrerar oväsendet.

Favoritfärg?
Röd (!)

Hur många tatueringar har du?
?

Hur  tyckte du det var att svara på det här då?
Nej tack.


Flyttar hem

Ja, då var det packat och klart till att åka hem för att avsluta studierna där! Åtminstonde enligt mitt års stående aprilskämt som gick hem hos vissa. Jag har genom åren lyckats med enligt mig relativt fantastiska skämt bland annat lyckades jag smälla i min trafikstressade far att jag blivit utkastad från universitetet och en annan gång lyckades jag lura min mor att hon blivit vräkt.

Min mor är en extremt svår nöt att knäcka, hon går inte på något alls. Efter vräkningsskämtet är hon helt omöjlig att lura. Men nästa år, då!

Staten snor min och din egendom

Då var det klart att V&S säljs till ett fransk bolag för den hutlösa summan 55 miljarder. Mats Odell är den minister som jag tycker mest illa om i hela regringen då han är direkt ansvarig för att råna svenska folket på sin egen egendom.

Jag begriper mig inte på försäljningsretoriken, hur kan man på fullaste allvar stå upp som politiker och säga att allt kommer bli bättre med bolaget i privat ägo? Det skulle inte förvåna mig om både huvudkontor och produktion på sikt lämnar landet. Samtidigt mår jag illa av att veta att mitt eget parti har varit delaktig i försäljningsprocesser historiskt sett i from av framförallt Teliaslakten. Förvisso revolterade hela partiet mot ledningen i samma veva, men samma misstag kommer från vänsterpartiets sida aldrig upprepas igen. I så fall är det tack och adjö.


Vad som sker nu är ett rån. Väljarna lämnar var fjärde år ut makten till ett antal personer som ska förvalta staten och se till människors bästa. I detta ansvar ligger kontrollen över de bolag staten äger. Men vad ger rätten att då sälja dessa bolag? Om jag skulle låna en film av en kompis, inte skulle jag sälja den? Att staten äger stora och framgångsrika bolag är en otrolig möjlighet att sätta normer för näringslivet och den privata ekonomin. Den privata ekonomin är som bekant den enda sektorn som inte är demokratiskt styrd.


Jag har köpt min sista flaska Absolut Vodka.


RSS 2.0