Mord

Usch...


Hittade detta elände på Spotify. Sjukt corny video också, enligt devisen mer tuttar och röv åt folket.Omtenta, äntligen!

Det tog fyra år. Men nu har alltså miraklet skett - jag har åkt på mitt första "U" i tentasammanhang. En känsla som inte är fullständigt angenäm i synnerhet som det krockar med viktiga politiska åtaganden och olika former av examinationsseminarier.


Men sådant är livet, klart står att jag fixar tentan nästa gång. Jag funderar till och med på att hålla en omtentafest, för alla övriga efterblivna i klassen :)


Dumstrut, enligt Wikipedia daterad till cirka 1906.


Heja Vänsterpartiet!

Sitter och lyssnar på Vänsterpartiets presskonferens på SVT24 angående vår egen skuggbudget. Det verkar vara en motion som vill att folk ska arbeta, och som inte står vid sidan av krisen och beklagar utan verkligen försöker göra något. Skattesänkningar för de som redan har leder inte till något samhällsekonomiskt nyttigt, egen konsumtion gör det.


Vad jag saknar i resonemanget är systemkritik, det skulle vara lätt att dra in någon dänga mot regeringen och kapitalismen, men då skulle man förvisso få skit för att inte vara "seriös". Tydligen så har Moderaterna analyserat vänsterbudgeten och den skulle enligt dem ge halva befolkningen högre inkomster, alltså de med lägst inkomster :)


Det blir tydligt att man har en relativt samkörd syn på vad man kan göra med det offentliga, och hur det i grunden kan skapa jobb. Detta är naturligtvis positivt, men majoriteten kommer säkert göra någon form av nummer av att man inte är samlade nog. Magnus Hagevi skriver i sin blogg (Magnus Hagevi är en av mina före detta föreläsare) att han misstänker att alliansen kommer satsa på en gemensam partibeteckning. Detta skulle vara förödande för den politiska dynamiken.


Det är positivt att oppositionen reagerar med en politik där det offentliga håller i taktpinnen, kritik kommer riktas mot Vänsterpartiet i synnerhet om att det är dåligt för de offentliga finanserna. Enligt Ulla Andersson själv kommer det offentliga sparanden att öka med Vänsterpartiets budget, det är mycket dyrare att hålla folk arbetslösa än att hålla dem i arbete.


Svd, DN


Tvättstugevandaler

Jag blir så jäkla förbannad, någon idiot i huset kan inte skilja på tvättmedelsymbolen och sköljmedelsymbolen. Således håller någon tre ton tvättmedel där det egentligen ska vara sköljmedel varpå undertecknad får städa undan skiten innan man ens kan överväga att stoppa något i tvättmaskinseländet.

Inte blir det bättre av att de som verkar använda möget (alltså tvättstugan) har parkinson eller svåra abstinensbesvär. Tvättmaskinerna är fullständigt dränkta tvättmedel och den enorma mängd gammalt tvättmedel som alltid ligger i tvättmedelsfacken får en att må illa. Skärpning!

Jag ska nog fan ta och skriva en lapp.


Denna lapp har inget med mitt hus att göra, men den är fullt applicerbar här också. från www.argalappen.se/

Uttryck för intresse?

Följande rubrik återfinns just nu på aftonbladet.se. Är det bara jag, eller ser jag mer rumpa än lår? Är det måhända ett uttryck för intresse? Ser olika personer bilden på flera sätt? Kanske rubriksättaren syftar på något annat än vad bildredaktören gjort? Märkligt.

Och sådant kan man fundera på i tentapluggsperioder :)


Regeringens feltänk i budgetproppen

Den borgerliga regeringen ser fortfarande inte problemet bakom arbetslöshet, de tror med en dåres envishet att arbetslöshet är ett individuellt problem följt av lathet. Man lägger 11 miljarder på ams-åtgärder, men det blir naturligtvis skrattretande när man i ett tidigare skede både rivit ner ams-åtgärder och saboterat a-kassan.


Vad som behövs är ordentliga åtgärder som sätter varslade i meningsfulla projekt. Studera.nu krashade igår kväll som en följd av det stora söktrycket till högskolan, och nog är det som så att utbildning är den bästa vägen att gå under arbetslöshet? Vad regeringen vill göra är att aktivera folk på jobbsökarkurser och dessa är inget annat än ett skämt. Visst finns det positiva aspekter med den typen av vuxendagis, men de är lika smidiga som tegelstenar och gynnar knappast personlig utveckling. Regeringens linje är glasklar. Har du inget jobb, skyll dig själv din dumma idiot.


Vad som ytterliggare förvärrar situationen för kommuner och landsting, framförallt de som vill reglera skatter, är att alla skattehöjningar som görs inom kommunen kommer drabba de som inte jobbar. Tänks själv att förlora jobbet och därmed förlora 20 procent av sin inkomst. Lägg därtill 15 procent, alltså totalt 65 procent kan man få ut av sin tidigare lön. Men det verkliga problemet i detta läget är det enorma och oerhört dyra jobbskatteavdraget, arbetslösa och sjuka har ingen som helst glädje av det vilket gräver mer hål i fickorna. Vänsterpartiet är det enda (?) partiet som vill riva upp jobbskatteavdraget, helt enkelt på grund av att vi tror att de som har kan och vill hjälpa vår gemensamma trygghet och välfärd. Här är socialdemokration tyvärr för slapphänta med regeringen. Även Lars Ohly kan sägas vara slapphänt, då han just nu inte vill ta bort jobbskatteavdraget "då det minskar köpkraften". Och? Är det inte värre om folk tvingas sälja sina hus som ingen kommer ha råd att köpa? Medelklassen knackar på socialkontorens dörrar, läste jag att Thomas Östros sade.


Ingen debatt

VSF kommer inte delta i radiodebatten om den inte kan genomföras på premissen att alla listor blir ombedda att deltaga vid samma tillfälle. Man kan väldigt gärna ha debatt vid flera olika tidpunkter, med vi kan inte acceptera att man gör en distinktion mellan politiska och icke-politiska listor. Icke-politik finns inte, och det öppnar dessutom för möjligheten att man hoppar på en annan lista som inte kommer kunna försvara sig då den inte är där.

På ren svenska, VSF bojkattar debatten.

Farligt agerande av Studentkåren

Hela dagen har spenderats i gallerian, där valnämnden organiserade två stycken debatter som jag deltog i. Den första landade i att man tycker det är en bra idé att ha en studentkår vid Linnéuniversitetet, att det blir svårt för studentkåren att bibehålla verksamhet vid när obligatoriet rivs upp, och att utbildningsföreningarna bör få en större roll. Väl så, hade jag varit åhörare till den debatten hade jag somnat.


Den andra debatten blev aningen roligare, då passade jag och fröken S på att dra in lite studentpolitik i debatten också, i form av studiemedel och a-kassa. Detta är intressant ur flera aspekter. Dels att fria moderata studenter har en åsikt som är direkt studentfientlig i frågorna och håller därmed käften, men också att de så kallade "opolitiska" kårvallistorna hamnar fullständigt offside i debatten.


Vänsterns Studentförbund i Växjö har i åratal försökt förmå kåren att tydligare våga presentera egna åsikter. I vissa frågor görs redan detta, studiemedlet är ett exempel och frågan om avgiftsfrihet är en annan. Problemet är att så fort det kan benämnas som politiskt kontroversiellt så använder kåren eller dess revisorer stadgan om kårens allmänpolitiska neutralitet som en mur för att slippa handskas med det. Det blev ett oerhört liv när dåvarande revisorn protesterade mot att dåvarande kårordförande hade deltagit och talat vid en fackföreningsdemonstration i protest mot slakten av socialförsäkringssystemet. Fullmäktige, som absolut inte delade åsikten att styrelsen brutit mot stadgan röstade helt enkelt ner delårsrevisionen då kritiken gick ut på att kåren "brutit mot stadgan" genom att delta i manifestationen. Ett annat exempel är från helt nyligen i samband med den studiesociala utredningen, då ett stort antal kårordföranden skrivit under en kritisk debattartikel med ordföranden för de tre oppositionella förbunden, Gröna Studenter, S-studenter och VSF. Studentkåren i Växjös ordförande valde att inte skriva under, med hänvisning till den allmänpolitiska neutraliteten.


Förespråkarna för den allmänpolitiska neutraliteten brukar hävda att man har stadgan för att hindra kåren från att tycka om saker som den inte har att göra med samtidigt som den enbart ska verka för studenter. Jag ifrågasätter om detta verkligen är andemeningen över tolkningen av själva stadgan som görs nu. Vem vill vara med i en intresseorganisation som SKITER i när ens intressen blir trampade på?


I vilket fall så kommer det anordnas en till debatt som kommer livesändas via studentradion. Det verkar däremot som att kåren vill dela upp debatten, att VSF, Demos och Moderta Studenter ska vara i en debatt medan de opolitiska listorna ska ha en debatt. Inget kan slå mer fel, och det ryktas om att det är en opolitisk lista som tagit initiativet. Problemet är att om det genomförs på det sättet kommer valet bli ett val mellan politik och ickepolitik, men det finns inget som är ickepolitik! Fusionen och kårobligatoriet är frågor som i högsta grad är politiska, där VSF precis tagit ställning för att man vill ha en studentkår. Det har vi gjort med vår ideologiska tro på att största möjliga sammanslutning är det bästa.


Kommer debatten genomföras vid två tillfällen där man skiljer på kandidaterna så kommer jag yrka att VSF ska bojkotta debatten. Antagligen gör Demos detsamma. Hoppas jag, fröken S har inte alltid kontroll ;)


Jag vill avsluta med att citera min avlidne kamrat Fredrik Klason: "Kåren arrangarade en debatt innan kårvalet för alla som ställde upp i valet. Det var bara vänstern som anmälda sig. Där hade varit ett gyllene tillfälle att debattera om det är det ni är intresserade av " (060427, studentkårens forum). Det är oerhört kul att det äntligen finns diskussion! Heja moderater!


Vinna valet!

Tid för VSF att återigen vinna valet, helt enkelt för att vi vet och kan mest. Rösta på VSF, alternativt leta efter andra lojala vänner ;)


Metallica-reunion, eller typ

Metallica har blivit invalda i Hall of fame. Hall of fame brukar få alla man ur huse, och i Metallicas fall betyder det att Jason Newstedt återigen stod på scen med Metallica. När han stack förlorade Metallica ett riktigt metalhead, även om Robert Trujillo sannerligen är nära att fylla hans skor. Men här stod de alltså på scen, alla fem. RIP Cliff Burton, Ljungby kommer aldrig mer vara likt kännt som den gången. Men tre bassister hade kanske varit overkill.

Video

Mormors farfar

Herr Lundberg i all sin prakt (?). Får att få reda på mer så måste man ha reda på var han föddes, och när. Det var tydligen inte i Valdermarsvik.


Cirkus Saga i Talang 2009

Min syster och svåger tävlar just nu om en halv miljon kronor i programmet "Talang". Jag kan inte bädda in videon, men jag länkar till den. Efter 48 minuter är det deras tur, går inte att missa. Leta efter paraplyet med massa eld. Man blir ju sjukt stolt när Ny Demokratis Bert Karlsson godkänner två anarkister i tävlingen.


Citat från juryn:

"Ni har en schysst flört med könsrollerna, det är du som bär din kille."

"Men det är så häftigt att se hennes urkraft."

Till videon
Cirkus Sagas hemsida
Min historia

Hittade följande informatiom på Wikipedia, om en betydande del av min familjs historia. Synd att de upptäckte miljöskadorna, det sänker min familjs anseende. Det är säkert facket som fabricerat bevis.
 
CJ Lundbergs läderfabrik startade 1869 i Gärdserum, Kalmar län. Verksamheten flyttades 1873 till Valdemarsvik där den utvecklades till ortens största näring under nästan nio decennier. Ursprungliga garvningstekniken var vegetabilisk garvning med bark som garvämne. Metoden var tidskrävande och tog veckor i anspråk. Under de första åren av 1900-talet togs en betydligt snabbare metod i bruk nämligen kromgarvningstekniken. Garvningen som tagit veckor tidigare gjordes nu på en dag. Fabriken växte snabbt i synnerhet under världskrigen och sysselsatte som mest 600 personer. Lundbergs läder var en av Skandinaviens största läderfabriker. På 1950-talet svek marknaden för läderprodukter och utslagningen var stor. 1959 köptes Lundbergs läder upp av konkurrenten Ehrnbergs läder i Simrishamn som året efter lade ned fabriken i Valdemarsvik. Att kromsalter hade en stor negativ inverkan på miljön upptäcktes långt senare och blev särskilt påtagligt eftersom vattnets väg från samhället till öppet hav är nära två landmil lång, varför stora mängden metaller finns lagrade i Valdemarsvikens bottenslam.

Ystads kommunpolitik

Vänsterpartiet Ystad har raserats. Sorgligt men sant. Herr ordförande lämnade föreningen, ytterliggare en flyttade till Malmö och en tredje till Sjöbo. Fjärde ersättare och numera ordinarie i kommunfullmäktige är min mamma :)


Det kan slå hur jäkla fel som helst, vi har å ena sidan en majoritet ledd av den smått cyniska Thomas Lantz, ett tandlöst oppositionsråd och min mor som på fullaste allvar vill frysa hamnen och stoppa färjetrafiken för att anlägga en isbana. Dessutom finns en ledarsida i den lokala tidningen, som i jämförelse med den hysteriskt borgerliga ledarsidan i Smålandsposten, verkar ännu mer hysteriskt borgerlig. Åtminstone de flesta gångerna.


Den absolut roligaste ledaren jag läste var den om när syndikalister (?)  brände ner Ja-sidans valstuga inför EMU-valet och tidningen, om än inte på ledarplats, smyganklagade våra kamrater i Ung Vänster. Hysteriskt kul! Ledarsidan slog faktiskt fast att de inte var att misstänka för dådet. Tror faktiskt jag har den tidningen kvar, jag sparade på allt EMU-relaterat.


Jag måste avbryta mina studier för att bygga upp Ystadorganisationen igen. Var "Fröken yngst i ystadspolitiken", tvungen att byta adress?


Å andra sidan är det inte varje dag man har chans att demonstrera med Kommunistiska Partiets ordöfrande Anders Carlsson, på bilden flankerad av Ung Vänster och Vänsterns Studentförbund. Från 1 maj 2008. Foto: Alvaro


Ipredia

Det är en ny grej på G i bloggsfären, som helt enkelt går ut på att man ska öppna upp sina trådlösa nätverk för alla att använda. Det hela görs redan på grund av folks dumhet att inte kryptera sina linor, men nu är alltså tanken att man ska medvetet öppna sina trådlösa nätverk. Görs det i stor omfattning kommer Ipred bli tandlöst, man kan knappast gissa sig till vem som laddat ner vad om flera sitter och delar anslutningar.


Så min uppmaning är att de som sitter på trådlösa nätverk öppnar dem (men håll din egen dator låst fcs) och döper anslutningen till Ipredia :)


Själv har jag bara en sladd i väggen, så det går inte. Men jag överväger klippa den och skaffa trådlöst. I solidaritet med alla kids som kommer få sina liv förstörda. Att riksdagen, eller snarare M, FP, KD, C och S stöttade det här är sjukt, hur kan kapitalisterna tillåtas köpa en lag på det viset? Jag anser helt klart att V och MP kan ställa det som ett krav i regeringssamarbetet, att Ipred ska rivas upp. På så vis slipper vi småanarkistiska Piratpartiet, samtidigt som vi demokratiserar samhället.


RSS 2.0