Bilder från Ystad

Ytterligare bilder på Facebook från min hemstad Ystad. Fler bilder kommer följa i denna kamerahysteriska glädje men de kommer publiceras direkt på bloggen.

Facebook har ett oerhört smidigt publiceringsverktyg men de snor också en del av min upphovsrätt - något jag inte kan acceptera. Vilket publiceringsverktyg som helst i hela världen är inte värt det. Det skulle ju kännas sjukt om det dök upp en massa bilder i turistbyråns material som jag inte får cred för.

Men i vilket fall, till bilderna.


Försättsbilden till albumet.

Syrran på youtube

Min syster var med i en singer/songwritertävling igår. "Hon vinner lätt" tänkte jag, vilket hon också gjorde :) Här följer allt inspelat, hackigt och jävligt men i alla fall :)

"Bönderna har invaderat stan"

Extranummret ska vi tala tyst om... Dyker det upp på youtube anmäler jag möget ;)


Endless Night

 
Travel and See Things

 
Whispers in the morning

Retarderat "Dagens ris"

Ystads Allehanda har som alla andra tidningar en insändarsida. Jag har blivit publicerad där ofta, men de senaste gångerna jag skrivit om marknadsekonomins megafiasko har dessa insändare fått ge vika mot en annan om hundskit i parken. Man kan inte begära ett skit av en borgelig skittidning, men i alla fall.

På insändarsidan finns också "Dagens Ros" och "Dagens Ris". Det är inte intressant när tant Agda, 93 år, tackar för bra vård för femtioelvte gången i Dagens Ros, däremot är det roligt när folk gnäller i Dagens Ris. Men det kan bevisligen bli hur fel som helst. Avsaknaden av ett "i" mellan de två sista orden det vill säga ensamma och byn gör det inte mindre roligt.


En dag på jobbet

För att fira (och på grund av att jag inte sett någon redig dokumentation tidigare) att min telefon med en trots allt hyffsad kamera är hel igen bestämde jag mig för att fotografera mig igenom en hel dag på jobbet. Det är lite segt att publicera 38 bilder på bloggen, däremot finns de på Facebook där de flesta som kan ha ett intresse redan har sett dem.

Om man av någon anledning inte använder Facebook (det finns en eller två personer) så kan man kolla på dem via länken nedan. Bilden som därefter följer är däremot inte klickningsbar utan mest som "dekoration". Den återfinns även i albumet och bilderna är publicerade i den ordning som de togs. Fler bilder finns, men fördelen med digital kamerateknik är att man kan kasta de bilder som är värdelösa då det inte kostar något :)

Till bildernaFritidsbaren

Yay!

Min telefon fungerar igen. Nu betalar jag inte längre 100 kronor per månad för ingenting :) Tjo!Gamla telefonen. Förhoppningsvis pensionerad för sista gången.

Jag har fyra saker..

...att berätta om.

1: Jag såg Metallica i tisdags. Den sista av femkonserter i herr Ulrichs hemstad. Det var skitbra, till och med bättre än vad det var på Roskilde 2003. Helhetsupplevelsen på Roskilde och med Metallica år 2003 var naturligtvis överlag bättre, så det var inget storbölande vid introt den här gången. Men tårar av glädje föll i alla fall.

2: Jag arbetar fortfarande, ffs.

3: Jag håller i detta nu på att ladda ner spelningen från metallicas "officiela bootlegsida". Metallica har spelat in 99,9 % av sina konserter som de sen säljer via MP3 eller FLAC-format. Jag lyssnar på de spåren som är klara och det stämmer verkligen som alla säger att konserten var skitbra, jag har hört en del annat från sidan de säljer ifrån men detta är överlägset bäst. Makalös tur. Och tack gud för Fade to Black. Där grät jag en liten aning :)

4: Min telefon är lagad. Jag får tillbaka den på måndag. Hoppas det bara var displayen som gått åt helvete, men det var det nog.


Livemetallicas helklumpiga nerladdningsverktyg ska naturligtvis tvunget vara java-baserat. Men allt är nerladdat nu i alla fall. Hetfield (ej på bild) var fullständigt lysande och var till och med ute i publiken under Seek & Destroy. Sjukt coolt!

RSS 2.0