Monumentum grandeus!

Då jag nu har avgått som ordförande och lämnat över klubban till fröken Söderlind så tänkte jag bjuda på ett varaktigt monumentum över mig själv, i form av nedanstående jättebild. Håll till godo! ;)#&¤*=*")#

Ja, jösses. Jag snubblade på en isfläck igår. Jag klarade mig utmärkt, men vad händer? Jag landar på min telefon, vilket inte är helt lysande. Möget är ju sabbat fullständigt, och startar inte. Jag skrev om telefonen när jag köpte den, och modellen var lite häftigare än vad jag brukar ha. Jag gick därmed bort från devisen att man aldrig ska ha en telefon som man inte har råd att supa bort. Nu har det skett, om än inte bildligt och jag har verkligen inte råd. På avbetalning dessutom. SUCK!

H.K.H Kronprinsessan Victoria

Nu kommer min kommentar angående det kommande kungliga bröllopet. Skitroligt debatt mellan Michaël Lehman, ordförande Förenade Monarkister och Magdalena Streijfert. Båda är motståndare till förlovningen, men Michaël Lehman vinner den här diskussionen. Inte för att han ligger i tiden, utan för att han försvarar själva tanken med att vi ska ha en familj som är mer än alla andra. Hade han sagt detsamma till en mjukismonark (alltså Svensk Damtidiningsläsare) så hade han fått en flaska i bakhuvudet. Jag använder själv den retoriken, men folk blir helt förbannade och säger att jag är en bakåtsrävande idiot.

Ja, precis DÄRFÖR ska vi ha republik!


Stress :)

Mitt nästa inlägg tänkte bli en kommentar om hur H.K.H Kronprinssessan Victoria kan gifta sig med en ofrälse. Men istället blir det ett litet inlägg där jag förklarar att jag just nu känner mig sjukt stressad. Tiotusen års historia ska läsas in, årsmötet ska beredas korrekt, och nämnden hålls imorgon. Tjo! Samtidigt har jag lyckats negligera min föreningen med nämndsmötet, klockslagen passade inte med nämnden.  


Det är ett roligt liv just nu :)


Billig krona = inget Roskilde?

Jag funderar i termer av att skita i Roskilde i år, och detta på grund av finanskrisen. Jag har glädjande nog kvar sommarjobbet, så tekniskt bör det inte vara några problem. Däremot är den svenska kronan så sjukt billig gentemot euron just nu att det inte är riktigt klokt. I klartext betyder det att det skulle kosta ofantligt mycket svenska kronor, alltså mer än tidigare, att sätta sin fot där. En snabb huvudräkning enligt följande modell indikerar att det skulle kosta cirka 80 svenska kronor för en festivalburgare Deluxe. Det är långt ifrån okej, samma summa gäller annan mat klassat som tjänligt för människor, nudlar kokta med hjälp av stormkök räknas inte in. 10 skr = 6,60 dkr enligt Forex egna valutaomvandlare.


Denna kronfluktuering används av frihetsfientliga borgare och förvirrade socialdemokrater som den perfekta förevändningen att gå med i EMU, men det stämmer naturligtvis inte. Det var inte så länge sedan en dollar kostade under sex spänn, och jag minns själv nöjet över att ha hundratals billiga dollar med mig till Brasilien 2005. Prisnivån i Brasilien är förvisso betydligt lägre än i Sverige, men den billiga dollarn gjorde det billiga billigare. En limpa cigaretter för 20 spänn är fullt hanterbart. Hultsfred/Arvika kallar. Btw, vem vill på festival överhuvudtaget i år? JAG vill!En Emu. Fortfarande den främsta symbolen för ondska, för en hel generation Ung Vänstrare. Bild från Wikipedia.


Formatering på bilder?

Som synes blev bilderna från Malmö Arena väldigt stora vilket också var tanken, men formateringen blev minst sagt skitskum. Strunt samma, de är fullt nedladdningbara.

Malmö Arena


Som det ser ut från övre läktaren, med ståplatser nere vid målet...


Också från övre läktaren, men här ser man var vi satt typ bakom målet...


Malmö öser mot AIK:s mål. "Stockholm är en förort till Malmö" :)


Tilltrasslat framför mål. Det hade varit en större match att vara på hockey om de fimpat skyddsnäten :)


ÖKV och skolan

I egenskap av ersättare i gymnasienämnden för Vänsterpartiet, ordförande i VSF Växjö, och förbundsstyrelseledamot så kommer jag idag att delta i ett tv-program för Öppna Kanalen, producerat av Vänsterpartiet. Formatet är oerhört mossigt, och man kan se både "Vänstern i rutan" och andra program på http://www.okv.se/ under fliken webb-tv. En annan höjdare är att man kan se fotbollsmatcher med Östers IF.


Men vi ska alltså ha ett samtal om framförallt skolan, men min strategi ligger i att lägga all pragmatism åt sidan för att istället dra in diskussionen på ortodoxkommunism. När och om det ska talas om alliansen ska de benämnas som borgare, och Sverigedemokrater med rasister. Klasskamp är likställt med fysisk radering av dem som tillhör högre klasser. Andra detaljer kan innebära tvångsrekrytering till revolutionsarmén, angiveri mot desertörer med döden som följd, våldsamt övertagande av statsmakten i kombination med ett totalt avskaffande med allt som har med äganderätt att göra, symbolpolitik där man förstår överklasskultur, river slottet, bommar igen bibliotek, inför ett censurråd med avsikt skydda folket från bourgeoisien, förbjuder klassresor (åtminstone dem som går upp) och så vidare och så vidare.


Skämt åsido, men vi ska alltså tala om skolan. En punkt är flumskola kontra pluggskola. Jag har ingen som helst aning med vad som avses med flumskola, det jag däremot vet är att major Björklund snackar skit. Sveriges Radio hade ett program där de granskade Björklunds argument, och de undersökningarna han så ofta refererar till visar antingen andra saker de som han själv säger eller så drar han alltför stora växlar på resultatet. Exempel: Om Sverige går ner två platser i läs- och skrivkunnighet så är det för fan inte ett ras! Det är fortfarande världsklass! Om Björklund levt i en annan tid hade han förmodligen motsatt sig skolagans avskaffande, tvärtom hade han väll snarare motionerat på mer raffinerade metoder, tumskruvar exempelvis. Under mina VFU-perioder, och på de uppföljande seminarierna och diskussioner med andra lärarstudenter och andra lärare på olika skolor har jag aldrig hört talas om att situationen i skolan är så fruktansvärd som Björklund ibland vill påvisa. Problem finnes, men dessa är en följd av ibland tvivelaktiga politiska beslut, och det faktum att det hänt mycket sen början av 90-talet. Vad skulle en ortodoxkommunist göra? Majorer skjuter man, precis som Stalin gjorde.


24 slut, hej 25!

Under ett antal år har jag retat folk som fyllt över 25 att deras cellproduktion därefter kommer vara mindre än antalet celler som dör, alltså åldrandet tar över från "post-puberteten". Jag har läst det någonstans, minns ej var. Men jag har också varit noga med att betona att man kan förhindra åldrandet genom motion och att avstå alkohol och tobak. Jag både skiter i träna i den utsträckning jag borde, samtidigt som jag både dricker och nyttjar tobak.


Ny fyller jag själv 25 (imorgon, onsdag 11 februari), och man ska ju alla den vägen vandra. Man får väll försöka intala sig själv att min kropp ska vinna tävlingen beach 09, genom motion och en hälsosam diet. Mer troligt är att jag fortsätter leva efter divisen;


Den vise säger: Förutom begynnande ölmage, tendenser ditt skägg inom några år att vara gråsprängt och andra former av åldertecken. Du kan hindra den utvecklingen, rökningen är det första du borde fimpa. Det vore en klar poäng om du kan ändra ditt gymkortanvändande från sporadiskt till regelbundet också. Vikten kan du nog hålla i schack genom negativ stress, det har varit modellen tidigare. Det är aldrig för sent att bättra sig!


Jag säger: Jag vet, därför väntar jag lite till!


Massa möten

VSF i Växjö återstartar bloggen med att låta meddela att vi kommer köra ett antal förutannonserade möten under hela mars månad. Varje Torsdag klockan fem kommer vi ses i Tegnérsalen på Café Tufvan för alla nuvarande och blivande medlemmar. Tiderna är som följer;

Torsdag 5 mars klockan 17, Tegnérsalen på Café Tufvan

Torsdag 12 mars klockan 17, Tegnérsalen på Café Tufvan

Torsdag 19 mars klockan 17, Tegnérsalen på Café Tufvan

Torsdag 26 mars klockan 17, Tegnérsalen på Café Tufvan

Välkomna!

För karta och allmän information om mötesplatsen, www.cafetufvan.se

Till försvar för kapten Larsson

Få spelare lirar så länge som Henrik Larsson gör, i synnerhet inte om man brutit ett ben och slitit sönder ett knä. Henrik Larsson är den största svenska spelaren genom alla tider, och han har vunnit så ofantligt mycket att det inte är klokt. Jag struntar i att han lirat innebandy, men kan förstå att folk reagerar men jag förstår inte varför han inte skulle kunna stå över en vanlig träningslandskamp. Henrik Larsson var så sent som förra hösten delaktig till att Sverige inte floppade, framspelet till Kim Källströms mål mot Ungern (?) i VM-kvalet exempelvis. Framspelet till Ibras 1-0 mot Grekland i EM är ett annat exempel. Målet, i träningskampen mot Frankrike är ju en episk klassiker redan, att matchen förlorades är en annan sak.


Henrik Larsson vet i praktiken allting om fotboll, varför då ta platsen från någon som kanske inte har spelat i landslaget lika mycket? Det vore onödigt. Personligen ser jag gärna att Elmander är helt frisk till kvalet mot Portugal i vår, han har blivit en liten favorit.


Men det är klart. Larsson kanske inte är tillräckligt bra i mars, men jag betvivlar det starkt. Jag tror inte heller Larsson kommer ha samspelsproblem med den övriga truppen, bara en sådan sak att han nätade i premiären med Manchester United är otroligt.

Men det är klart. Jag kan tala utifrån nostalgi, få har roat på det sättet Larsson gjort. Men man blir inte landslagskapten om man inte har en satsning planerad. Jag tror på fullaste allvar att Larsson går efter att spela ytterliggare ett VM, jag menar han måste ju revanschera straffmissen mot Tyskland i åttondelen senaste gången och därmed bli bästa svenska VM-målskytt genom tiderna.


AB

Sova?

Detta är jag imorgon om jag inte går och lägger mig snart. Haha, en annan komiker jag hoppas kunna få se. Johan Glans är hysteriskt rolig.

Magnus Betnér var för övrigt skitbra, på ren svenska. I synnerhet skojandet om hans relation med sin dotter, vissa antibibliska moment och ironin över att krogen kan ses som en trygg miljö. Konstigt nog lyckades han göra även mig småprovocerad, vilket jag inte trodde var möjligt med en man som jag alltid trott var reformsocialist. Jag ser redan klagobreven som jag kan tänkas skriva, "du ska inte stå där och verbalt slakta spritmonopolet, din dotter kommer supa ihjäl sig". "Ja, men då dör hon i alla fall inte av vätskebrist (eller torr humor)". Utläggningen om hans påståda och mediakonstruerade bisexualitet var en annan klockren höjdare. Röv som röv? "Blindtest, någon"? Det absolut roligaste var att han refererade till en bok jag själv har, "Encyclopedia of unusual sex practices" med, "illustrationer av samma person som gjorde Ronja Rövardotter" Hahahaha! Får ni chansen att se Magnus Betnér så ta den, rekomenderas :)

Men, här är alltså Johan Glans.


RSS 2.0