Upp och hoppa

Ska på förbundsstyrelsemöte imorgon, och tåget till Stockholm går klockan åtta. Jag har försovit mig i stort sett hela veckan, så jag har lånat en extra väckarklocka av en god vän. Den första går igång klockan sex, den andra 30 sekunder senare. Lägg därtill telefonen så är det tre klockor som ska se till att jag kommer upp. Med lite tur står jag givakt när den första ringer och kan därmed förhindra att helvetets portar öppnar sig. Fy fan.Nej, ffs!

Vilken otur! Hovet har bokat datum för det kungliga bröllopet. Problemet är bara att det med alla högre makters hjälp är speldatum för Sverige i fotbolls-VM då. Mest tycker jag synd om herr Daniel Westling, som enligt egna utsagor gillar sport. Nu återstår att se om han agearar på samma sätt som jag skulle göra i en bröllopssituation, man missar det!

Heja Sverige!

AB


VSF "moderniseras"

VSF har bytt logotype med politisk enighet. Ett av de främsta argumenten är att man vill ta bort ett antal myter om förbundet. Intressant, i synnerhet som kongressen tydligen varit en jäkla sörja av osämja. Logotypen som synes överst är den före detta, och den understa är alltså den nya och jag får säga att den växer på mig. Nu hoppas jag bara att vi får fram en högupplöst version, grafikern bör rimligtvis ha den i annat format än PDF. Logotypen verkar förvisso vara kodad med Vectorgrafik, så det ska gå att göra det snyggt med "print screens". Får se om vår lokala och tvångsutnämna grafiker kan programmera det hela bättre än jag gjorde med gratisprogrammet GIMP.


Gammalt...Nytt...

Rasisten har fel, damen rätt

Hittade detta underbara filmklipp på youtube. Enligt uppladdaren;

"Från dokumentären "En som alla - alla som en", om Landskrona och det lilla högerpopulistiska missnöjespartiet Sverigedemokraterna. En sverigedemokratisk antikhandlare ska visa filmteamet vad de äldre i stan tycker om invandrare, men får inte de svar han väntar sig."

Hahaha! Arbetskraftsinvadringen var dålig, då de utarmade andra länder på duktiga yrkesarbetare. Mitt i prick :)


Sinnessjuk fest och tragiskt efterspel

”What we do while drunk echoes in eternity…”

 

 Smålands Nation hade Sivans igår, vilket betyder att man ska arbeta på en pub gratis. Belöningen kommer efteråt i form av fritt inträde till kommande pubkväll men framförallt den tillhörande efterfesten. I realiteten så innebär detta att man går på en fest som likt igår började halv fem på morgonen.

 

Fri öl och fri sprit, där den sistnämnda fungerar utmärkt som del i kreativa fuldrinkar. Stämningen var lite slö, och det verkade bli en kort tillställning. Men så fort ”GES” med När vi gräver guld i USA började dunka igång drog det jäklar igång. Testade ”Buzzer”, en liten apparat som ger den som trycker sist på en knapp en elstöt, och vid halv nio på morgonen gick vi ut för att spela fotboll som senare resulterade i fotboll med ölburkar. Vid nio, halv tio på morgonen var man hemma, och det var inte sömn att tala om. Snarare medvetslöshet, så jag missade fotograferingen vi ämnade ha nu inför kårvalet. All som var med på fotbollen har diverse småskador, mig själv inget undantag då jag funderar på om jag mosat ett revben .

 

Det är intressant att tänka på att det festandet skulle göra vildaste firmafesten till ett kafferep i jämförelse. Ingen annanstans än på Campus är det socialt acceptabelt att börja festa halv fem på morgonen och hålla den låda vi höll. Det var förbaskat roligt dock, men att man missar ett möte som en följd av det är inte mer än genuint förbaskat pinsamt. Det kostar att ligga på topp, men är det värt det? Antagligen inte. Kanske dags att börja bete sig efter sin faktiska fysiska ålder, och inte den mentala förskoleåldern? Mer tveksamt...

 


Full apa...

Medleyt

Tänkte att jag lika gärna kan länka till det som för mig är döden för Melodifestivalen som jag skrev om i mitt senaste inlägg. Tyvärr verkar det vara "hack" mitt under Loa Falkmans första uppenbarelse, men i alla fall. Enligt uppladdaren är det år 2000 det handlar om vilket antagligen stämmer. Se på videon och påstå därefter att Melodifestivalen är bra :)

Jag säger två saker, Tommy Körberg och orkestern. Detta är live, till skillnad från skräpet som de kör nu. En av anledningarna till att Dansbandskampen var kul vart att det var ljust live :)

Update: Medleyt är uppdelat i två delar, jag länkar till den andra också.

 


Dansar runt Melodifestivalen

Det är med stolthet jag kan säga att jag lyckats undvika melodifestivalen till 100% Min goda vän herr Socialdemokraten visste inte om detta, så av misstag råkade jag se flera sekunder av Thorleifs bidrag. Hemskt, och fruktansvärt för ett band som knappast behöver skiten för att sälja skivor.


För någon som gillar musik, likt mig själv, verkar det fullständigt löjeväckande att andra som gillar musik faktiskt tittar på skräpet. Melodifestivalen, och schlagern som sådant dog i och med pausunderhållningen för antagligen närmare tio år sedan. På lördag är det vad jag fattat det som final, och det är otroligt skönt att man vet om att man ska jobba på Sivans. Då kan man undvika festivalen in i det sista. Om man nu vill titta på musik på TV, så ska man väll göra det rejält i form av musik-DVD. Jag tänkte ge några tips. Jag länkar inte till videos med Toto eller The Eagles, de hittar man i alla fall i bloggen.Rush är skamligt bra, det är antagligen det bästa som någonsin kommit från Kanada. Neil Peart är dessutom världens bästa trummis någonsin. Spirit of Radio från senaste DVD:n är lika bra som alltid, och gruppen har över 40 år på nacken.
 


Metallica behöver knappast en närmare presentation. Vad ett mindre antal människor vet är att de faktiskt har en riktigt bra musik-DVD ute, som är inspelad och producerad för DVD-formatet. Till skillnad från Live shit/ Binge & purge som dokumenterar Black Album turnerandet, så är alltså Cunning Stunts tekniskt överlägsen med 5.1 ljud. I fucked a goat, SO WHAT!
 


Urfadern till allt, Paul McCartney har en skaplig DVD från en turné i USA 2002. Kommentarer onödigt.Iron Maiden känner alla till, även de gör välproducerade DVD:er, och Rock in Rio får ses som en modern klassiker. Låten är den uppenbara.
 


SVT har haft den goda smaken att visa Roxy Musics ”Live at the Apollo”. Lustigt, att en av deras mest kända låtar är en cover. Å andra sidan så är den bättre än orginalet. RIP, John Lennon.
 


BeeGees. I rest my case. Tyvärr har jag fått för mig att gruppen vilar, inte så konstigt kanske med tanke på att en tredjedel av trion är förpassade till himlen. RIP. Detta är från DVD:n vid namn One Night Only.

Därför inte Piratpartiet i juni

Den absolut mest självklara anledningen är att jag är betalande medlem i Vänsterpartiet, och vår toppkandidat är i en klass för sig. Träffade henne igår på v-växjös årsmöte och hon är fortfarande lika EU-kritisk. Fantastiskt!


Problemet med Piratpartiet är att de, och dess partiledare, är för onyanserade. Att inte ge upphovsmän egen rätt att sprida vad de vill eller när de vill är relativt sett inskränkande på människors frihet att göra vad fan de vill. Att seeda upphovsrättsskyddat material via Piratebay, eller annan uppladdningstjänst ska naturligtvis vara förbjudet, och jag är inte särskilt övertygad att Piratpartiet tycker det. Men det är också där min politiska kritik mot partiet och rörelsen som sådan stannar.


Det är löjeväckande att DN.se menar på att motståndets mot senaste tiden jätteklavertramp i integritetsfrågor som motståndet mot FRA byggde på en form av uppblåst gräsrotsfolkstorm, att motståndet på vissa sätt inte egentligen skulle finnas. Det är antagligen bland det dummaste jag läst, har en PR-byrå anlitad 100 bloggare för att kommentera en ledare som snackar skit? Knappast. Rick Falkvinge sammanfattar det oerhört bra,


"Att påstå att Moderata Ungdomsförbundet kan stå sida vid sida på barrikaderna med Ung Vänster, tillsammans med Grön Ungdom och Liberala Ungdomsförbundet och alla andra, på grund av att EN PR-BYRÅ VILL DET, det är inte bara naivt bortom vad som är acceptabelt för en tidning som över huvud taget gör anspråk på ordet journalistik". Källa

Än värre är Ipredlagen, vars enda syfte är att skrämma ungdomar och skuldsätta dem för livet. Är det verkligen värt det, att låta privata bolag agera polis? Ipred innebär dessutom att den som stäms via domstol måste bevisa sin oskuld. Det är helt unikt, och en tillbakagång till tiden då vi brände kvinnor på bål. Självklart ska upphovsmännen ha betalt, men detta är knappast proportionerligt. Man kan likna det vid tiden då vi högg händerna av småtjuvar. Helt vansinnigt, och det är med största sannolikhet bara en tidsfråga innan vi står inför en situation där Internetleverantörerna tvingas stänga av folk från sina abonnemang.


En viktig sak att nämna med Internet, och det är en annan fråga som Piratpartiet står offside i är den om Internet och ytterst ansvarig. Det finns en form av oskriven kutym att det som finns på Internet är bra så länge det finns där oavsett vilken form av information det handlar om. När obduktionsrapporter från barnmordsoffer dyker upp på Internet, vilket skedde vid det beryktade barnmordet som jag glömt namnet på. Gammelmedia som det heter refererade till det att det skett och var, vilket naturligtvis är jäkligt korkat. Men Piratebay tog inte bort torrentfilen, trots en vädjan av föräldrar direkt i SVTs debatt. Piratebays resonemang om att vad som finns på Internet stannar på Internet är naturligtvis korrekt men det är bristen på ansvariga för själva uppladdningen i ett initialt skede som är problemet.


Eva-Britt Svensson refererade igår till en undersökning som påtalade att Vänsterpartiets ledamöter röstar mot frihetsinskränkande åtgärder, både IRL och på Internet i absolut störst omfattning. Hennes egen statistik var att 98% var frihetens väg, och det är en siffra som talar för sig själv. Tydligen var de konservativa svenskarna nere på cirka 50%. Jag ska göra det till mitt kall att hitta den sammanfattningen. Bara det är anledning nog att rösta rätt, nämligen rött i EU-parlamentsvalet.


Tidernas bästa filmslagsmål

Ibland glömmer man att saker och ting existerar, som följande legendariska slagsmålsscen mellan inspektör Closeau och butlern Cato Fong. Massiv förödelse, och brutna svanskotor. Jag kipar efter luft som jag skrattar, i synnerhet vid den episka dropkicken. Hahaha!RSS 2.0