Fem av fem möjliga

Ren och skär jävla propaganda. Så ska en slipsten dras. Lär er, fjantar i melodifestivalen. Denna gång var det mer uptempo på hela spelningen vilket i sig inte är så konstigt då 29 maj indikerar startskottet på en två månader lång europaturné. Sommar och rock n' roll liksom, Don Henley satt väldigt länge vid sina trummor. Ingen paus, och aningen kortare men Paul Carrack (chock!) som förband "kompenserade" det hela. Väldigt lite material från nya skivan, där jag framförallt saknade "Waiting In The Weeds" och kanske "Somebody" där den sistnämnda är mer rock n' roll vilket var signumet för dagens spelning. Lyin' Eyes spelades dock, och det är den absolut bästa otrohetslåten - någonsin. Ljudet var sjukt bra naturligtvis, även om det lär ha varit bättre längre bak vilket i sig är helt logiskt (och en allmänt vedertagen sanning). Jag tänkte från början offra det för att vara så långt fram som möjligt. Som synes var jag just längst fram, stående framför Joe Walsh och nu kan jag sannerligen säga att jag har SETT The Eagles. Makalöst. Kom därifrån med en inofficiel t-shirt men då jag förra gången köpte en officiel och den enda som man kan bära med värdighet (de andra var i stort sett strykfula) så kändes det faktiskt helt okej.


Bild från min position, copyright tillhör mig. Skicka, kopiera och sprid och använd den till vad fan du vill.


Liten video jag laddade upp. Stäm mig.

Fuck it!

Jag skiter i vilket, jag ska se The Eagles, IGEN i Malmö. Totalt jäkla makalöst, jag kan injte fatta det är sant. Rent jäkla makalöst. Jag skiter i min anti-youtuberegel, hotel california följer. SKÅL ffs!


Två dagar...

Fick precis reda på att sista tentan är flyttad till den 8 juni på grund av platsbrist. Det kommer finnas alternativ till att istället skriva en hemtenta, får se om man hoppar på det eller tar skiten i augusti istället. Är inte helt förbered att påbörja en mastodontenta som i så fall börjar på fredag för att avslutas fredagen därpå. Att skriva tentan på måndagen veckan efter det är otänkbart, jag ska börja jobba så fort som möjligt.

På fredag är det dessutom dags att se The Eagles igen (!). IGEN, helt otroligt jag trodde det loppet var kört redan 2004 och att de gått i pension. Icke, men det är klart att gruppen gårt på sista varvet. De spelar dessutom i Malmö vilket gör att man sluppit planera en massa. Man brukar skoja att allmän färdtjänst för äldre som har svårt att gå riskerar att initiera en ny Rolling Stones-turné. Kanske så sker med The Eagles också.

Malmö Stadion kommer bli en utmaning för dem, vissa konserter har klandrats för att ha överjävligt dåligt ljud.  Konserten på Globen förra året var å andra sidan det absolut bästa jag någonsin hört i ljudväg på en konsert, och då satt vi ändå långt bort i stratosfären. Det blir skitbra, jag ska långt fram denna gång då det sällsynt nog är en ståkonsert, åtminstonde på golvet. Fantastiskt! Jag tor det finns biljetter kvar, be there!

Jag länkar inte till youtube-videos, det gör inte i närheten gruppen rättvisa. Däremot en spotifylänk till deras senaste skiva, Long Road Out of Eden. Sista skivan?

Here goes...

Namn: Mr Ice
Ålder: ?
Bevistelseort: ?
Kännetecken: Kan kyla öl rekordsnabbt, är iskall gentemot sexuella inviter och har ett kallt temperament
Belöning för tillfångatagande: Ett sexpack öl.

Anledningen till att jag skriver denna efterlysning har att göra med att fanskapet snodde några av mina öl, samtidigt som han frös resten. Han får inte komma undan, tips belönas som sagt. Ryktet gör sig gällande han kommer dyka upp under sista terminsveckan. Var på vakt, han är samhällsfarlig!


Psykiatrin i Skåne sparar...

... såldes är min far förbannad. Resonemanget angående minskad personal och större patientgrupper som är åt helsike "matematiskt" är ganska kul. Min far är alltså den andra personen i inslaget med fiskarvästen.


Mysteriet...

Denna konstiga varelse fanns att begrunda på campus för ett tag sedan. Jag har ingen aning om var hans bevistelseort finns. Skitskumt. fick denna bild av en ren slump när han stod och hängde vid fläkten.


Kisse!

Gud, jag blir alldeles till mig. En liten katt har fötts på Öland, men inte vilken katt som helst utan en sibirisk tiger. Starkt utrotningshotad som alla andra häftiga djur, och det är minst sagt upprörande att man inte låter dessa fantastiska djur vara i fred. Tack till dem som kämpar för den biologiska mångfalden, här och på andra ställen.


Politiskt krav 1 ("lokal" anknytning): Låt frågan om svensk varg nu och för alltid vara en fråga för riksdagen att besluta om. Folk flyttar för att de tror det spökar, mig gör det således inget att man flyttar av rädsla för vargen. En rädsla som antagligen är obefogad, i synnerhet som det inte FINNS någon varg att tala om.


Politiskt krav 2 (globalt/regionalt): Förhindra exploatering av outsugna markområden, exempelvis ge fan i att borra efter olja i Arktis. Upprätta fler nationalparker, och om nödvändigt rikta stöd till fattigare nationer och finansiera det med svindyra turistsafaris.


Snart kanske vi bara kan se varg och tigrar på youtube.


......?? ....????????


wtf?

Kvasignäll

Jag spelar ett onlinebaserat fotbollmanagerspel på internet. Väldigt kul, och jag lägger ner för mycket tid på eländet. Men ibland blir man aningen sur, då spelreglerna av allt att dömma inte stämmer med verkligheten. Ett par av de reglerna säger för det första att spelarens specialegenskaper är av maginell betydelse, däribland träningsflitig. En annan regel är att yngre spelare kommer kunna ha högre form än äldre spelare, då normalformen för en äldre spelare är lägre än en yngre. En tredje regel är att spelarna kommer få högre form om man formtränar dem. Ingenting verkar stämma i någon större utsträckning. En fjärde regel som däremot stämmer är att yngre spelare kommer utvecklas bättre än de äldre spelarna. 

Spelare 1:

Denna spelare är en av de mest rutinerade och har som synes fler än 100 matcher i bagaget. 30 år gammal, och dessutom träningsflitig. Rutan uppe till höger visar spelarens formutveckling där den röda är den dagsaktuella formen och den gula visar medelformen. 20 är max. Datumet 25 mars är senaste gången jag tränade spelaren. Det kan tilläggas att den här typen av form/medelform är väldigt bra. Värdet på spelare 1 är dessutom betydligt lägre än vad det är på spelare 2.

Spelare 2

Denna spelare är som synes betydligt yngre och dessutom lika bra som den första. Hans form är avsevärt lägre än sin äldre kollega, men notera de olika datumen. De datumen indikerar när jag tränat spelaren, träning som kostar fiktiva pengar som florerar i spelet. Träningarna hjälper inte. Alls. Spelaren ska ha lättare att ha hög form pga sin ålder samtidigt som de många formträningarna ska underlätta för spelaren att ha bra form. Medelformen, som synes är betydligt lägre här, kommer påverka om spelaren blir bättre eller sämre. Har spelaren en medelform på tio och över kommer spelaren bli bättre. Det sura är att den äldre spelaren som inte ska kunna ha så hög form inte kommer få lika bra utveckling som den yngre spelaren hade kunnat få med den högre medelformen.

Jag vill likna det vid att spela Monopol utan att veta man får 4000 varje gång man paserar gå, eller att spela Risk utan att veta det är positivt att ha kontroll över hela kontinenter.

Förbannad!

Björn Afelius var förbannad. Jag är förbannad. Nuff said. Medan bomberna faller kanaliserar den ilskan. Revolution! Sista versen är det bästa han någonsin skrev.


Homerun

Jag klarade omtentan, med god marginal. Dundertabben angående missen av det gustavianska enväldet kostade mig kanske tre eller fyra poäng, och därmed missade jag det VG som jag ville ha. Men det spelar ingen som helst roll nu, det viktiga är att jag klarade den och kan därmed slappna av en liten aning. Att dumpa SFS var ett smart drag, om än sorgligt. Det var inte slöseri med tid i alla fall och det är det viktigaste.


Scanias metallklubb accepterar lönesänkningar

Så har isen rämnat återigen, detta sattyg till lönesäkningar. I fackföreningsrörelsens grundfundament har det alltid legat högst på dagordningen att aldrig någonsin acceptera den typen av avtal. Det hela är skrämmande. Det blir sen oerhört "tillfredsställande" att höra den lokala fackföreningsordföranden och att säga det är en direkt reaktion på a-kasseförsämringarna, en a-kassa som bekant numera är urusel. Vad var det jag, och alla andra kritiker sa? Lönen kommer för arbetarna nu vara 90%, som a-kassan var innan svenska bankkrisen. Vad får arbetarna i utbyte? Fritid, vilket förvisso kan ses som positivt, men dessutom en garanti om att inga varsel kommer läggas på ett halvår. Hur billigt får kapitalisterna komma undan? 

Mindre lustigt är att detta är vad borgarna kämpat för sen det blev tillåtet med fackföreningar, men aldrig säger rakt ut (förutom fotfolket, tack Daniel för den upplysningen). Om än lustigt så föga överraskande, ledande partiföreträdare kan stå och ignorera direkta frågor om det här. Sorgligt och beklämmande är att Socialdemokratin inte tar strid, lavaldommen och Lissabonfördraget någon? Detta fruktansvärda svek mot alla som är intresserade av att arbeta borde resultera i massflykt från partiet, men istället tillåts ledande socialdemokrater ljuga om sakens natur i media. Senast i en insändare i SMP signerad av Monica Haider, kandidat till EU-parlamentet och ordöfrande för S kronoberg.


"Som kandidat till EU-parlamentet vill jag driva frågor som gäller fackliga rättigheter och löntagares villkor på den europeiska arbetsmarknaden. Svenska löner och villkor ska givetvis gälla på svensk arbetsmarknad. Rätten att teckna kollektivavtal och vidta stridsåtgärder när dessa inte följs måste skyddas och förstärkas." (Monica Haider, SMP 130509, s A5)


Fina ord, och Haider fortsätter briljera genom att säga att den svenska regeringen inte gör någonting för att stärka den svenska arbetsmarknadsmodellen. Det är i sak korrekt, men det blir patetiskt att en ledande företrädare för ett före detta regeringsbärande parti har mage att kritisera regeringen på denna punkt då regeringen Persson gjorde absolut ingenting för att förhandla fram regler om det här. Ingenting! Dessutom är det bara en regering som kan agera i den här typen av konstitutionella frågor, EU-parlamentets inflytande är här minst sagt begränsat för att inte säga totalt ovidkommande. Eftersom att SMP verkar ha refuserat en insändare jag skrev angående oppositionens spricka i kommunen, för att lämna plats åt en annan som handlade om hundskit runt Växjösjön, så ämnar jag skriva en ny, det är verkligen inte okej att Socialdemokraterna försöker framställa sig själva som försvarare i av de svenska kollektivavtalens okränkbarhet. Ingenting gjordes när Lissabonsfördraget, vid tidpunkten kallat EU-konstitutionen låg på bordet. Oppositionen i riksdagen hade åtminstone kunnat blockera ratifikationen när den senast var på tal. Socialdemokraterna backade.


Det är detta som kallas att ljuga i politiken. Därför vill jag be folk att absolut inte rösta på Socialdemokraterna i EU-parlamentsvalet, utan istället rösta på dem som inte ställer sig offside i den här typen av grundfundamentala frågor.


Politiskt krav 1: Stryp alla former av aktieutdelningar till företag som säger upp personal. Detta gäller naturligtvis bara om företaget har pengar att kunna dela ut.


Politiskt krav 2: Slopa jobbskatteavdraget och använd intäkten till att återställa a-kassan


Politiskt krav 3: Att LO och eventuellt andra berörda fackliga paraplyorganisationer blir partipolitiskt obundna, på så sätt breddar man facket och ger dessutom plats åt nyktra liberaler och ärkekonservativa som inte vill bli hunsade med.


Här hittar ni min sinnesstämning just nu, när jag inte skriver analyser om Veckorevyn. Långt ute i öst, närmare bestämt i den karelsk-finska delrepubliken. Upp till kamp kamrater! Jag bara aktar mig från att bli ostalgisk. Någon med fullständig sinnesnärvaro får gärna slå det ur mig, och jag är nykter.


Märklig arvoderingspolitik

Jag var på ett extrainsatt nämndsmöte igår. Dagordningen bestod i att nämnden skulle besvara en revisionsrapport, och jag antog att det skulle bli någon form av diskussion angående densamma. Så blev inte fallet, utan mötet var alltså slut på cirka en minut. Tjänstgöringstidsarvodering = en halvtimme och cirka (?) 150 kronor på kontot. Ok att man som nämndsledamot eller som i mitt fall tjänstgörande suppleant behöver ta sig till mötet, kanske ta ledigt från jobbet och läsa in sig på sagda revision men det kändes ytterst märkligt att lämna in den blå arvoderingslappen, men då jag har rätt till det finner jag ingen anledning att inte göra detsamma.


Det kändes trots allt inte okej, jag frågade om det fanns någon möjlighet att efterskänka pengarna direkt i form av partiskatt på 100%, men detta får jag alltså själv svara för. VSF Växjö kan se fram mot ett litet tillskott i slutet av juni.


Kommunen borde ha ett system för total efterskänkning, man skulle kunna skita i att lämna in den blåa lappen och därmed spara kommunen de pengarna men då riskerar det att leda till en form av strid mellan exempelvis arbetslösa politiker och ingenjörer om att spara kommunen mest pengar (en strid som ingenjören rimligtvis vinner). Eller för den delen, som i mitt fall fattig student. Inte heller är det rimligt att man ska ha en tidsgräns för mötet innan arvoderingen kickar in, risken är ju trotts allt överhängande att man i så fall sitter och snackar massa skit och att folk som måste resa långväga helt enkelt skiter i det för kortare sammanträden. Uppslutningen igår var trots allt dålig.


Politiskt krav 1: Sänk arvodet, det är inte rimliga belopp även om pengarna kommer väl till pass.


Politiskt krav 2: Öppna för möjligheten att anmäla organisation för total eller bitvis efterskänkning av arvodet (mer än det som redan dras i partiavdrag), helst en organisation med lokal Växjöanslutning exempelvis VSF Växjö.


Veckorevyn, tjo!

Jag kom av en händelse över ett relativt nytt nummer av Veckorevyn, tidningen som jag till och med hade en påtvingad prenumeration av. Att göra analyser av detta medium är minst sagt intressant. Omslaget pryds av tidningens huvudnyhet, var ung och rik! Unga svenska tjejer berättar själv om sina framgångssagor. Omslagsflickan lär ha tjänat stora pengar på sin blogg, varför gör inte alla det undrar jag smått uppgivet. Skriv om det som intresserar dig avslöjar Kenza som alltså är omslagsflickan. Jag har svårt att ta knogjärnet på allvar.


Inne i tidningen får man reda på hur man kan bära sommarens "omöjligaste" plagg, där omöjligsate är synonymt med skitfult. "Hur trollar jag bort känslan av att ha en väldigt lång och bred rumpa i en jumpsuit", frågar Lisa, 24 år gammal. Tydligen kan man modifiera eländet till att se bra ut. Mitt svar är dock klart, bär inte skiten.


Kändiskollavsnittet inleds brukligt med Paris Hilton som hånglar med någon random dude. Killkollen hävdar att vi just nu snackar om Zlatan, Ipredlagen och bröst. Sju heliga regler för presentinköp åt sin kille presenteras. Spännande att tidningen där tipsar om säsongskort, datorer, bilar(!), PS3, Xbox 360 och Wii, alltså produkter som kostar från tusen spänn och uppåt. Det tål att påpekas att denna tidning riktar sig till unga kvinnor mellan 15-25 typ... Det debatteras även hej vilt om det är okej för tjejer att försöka förändra sina pojkvänner. Själv är jag ett lost cause och tar således inte åt mig, men det är fascinerande att tidningen verkligen går in i en livsstilsbibelsituation. "Gör så här, och finn framgång". Hade alla tjejer följt veckorevyns råd så hade inga killar dumpat några tjejer, killarna hade antagligen varit upptagna med PS3 och därmed oskulder runt 30.


Tarotannonserna längst bak i tidningen behöver jag egentligen inte kommentera. Men en annons fångade mitt intresse. "Spå dig hos Radha från Indien, hur blir 2007 just för dig?" Haha, 2007! Och det kostar bara 19,90 i minuten!


Naturligtvis finns en uppsjö av skönhetstips. Veckorevyn har testat, eller antagligen rullat tärning om vilken "Brun utan sol-kräm" som är bäst. Varför man använder sådant är faktiskt bortom mitt förstånd, man får väll pressa i solen som alla andra cancerogena människor. Dessutom är det gratis och öppnar för trevliga möten i det fria. Ytterliggare en artikel tar upp ett annat I-landsproblem. "Så får du lena sommarben". Det absolut hälsosammaste vore att låta håret växa, men de som ser sig ha problem och tvunget ska raka benen får ett antal handfasta tips. De har en intressant vokabulär i artikeln, "Investera i återfuktande produkter". Om jag investerar detta, får jag avkastning då? Vore det inte mer rimligt att säga vad det handlar om, "köp detta som du egentligen inte behöver". Något annat man kan investera i är produkter som skyndar på läkning av skador som uppstår av rakning. Skär man sig när man rakar sig så gör man fel. Punkt. Men det säger de inte, ytan hyvla på och köp detta som bättre skyndar på läkningsprocessen.


Men, anledning nummer ett att att man läser en sådan här tidnig är naturligtvis mjukporren. Förutom de allmänna tipsen om att bra i sängen varierar med preferenser och att man kan öva sig till god andning så tas tre frågor upp. Första frågan, "Är jag gravid?" Hur fan ska Hannah Arnhög veta det? Frågan om klamydia och om det alltid smittar är aningen mer begåvad, även om det verkar som om frågeställaren lever i en grotta. Den tredje frågan, och även den största frågan behandlar om det är onormalt att vara oskuld vid 21 år. Jag har inte läst en enda sexualupplysare som säger, "ja, du är onormal i den benämningen att de absolut flesta har knullat innan de fyller 20". Ej heller här. Artikeln "Hitta din perfekta sexleksak" är informativ som fan, uppdelat genom ett smidigt tabellsystem där olika preferenser markerar en viss typ av leksak. För den miljömedvetne som dessutom inte vill störa sina grannar finns gurkan (seriöst?). Annars har man mobiltelefonen, som man kan ha med sig överallt. Om man gillar bärbarhet så finns i samma kategori "Portabelt" en liten minidildo som man kan ha som nyckelring. Vill man ha mer romantik än porr och dessutom vill använda den själv är The Rabbit det som gäller. Den tysta varianten är annars den 32 centimeter långa gelékuken. Den tredje artikeln behandlar sexnojor, där Sexnoja 2 tydligen är att det för vissa är fullt möjligt att vara rädda för att man är för kåt. Varför är det ett problem?


Ingen veckotidning är komplett utan en sensationsartikel. Sophie Bakke är 25 år gammal, och drömmer om ett sjätte barn. Imponerande!


Samantaget, några timmars slöläsning för den självdestruktive. Tidinignen kommer fungera som dasslektyr, och den kostar bara 40 spänn! Jag får återuppta den där prenumerationen, de kanske har en minihandväska som gimmick. Hoppas, hoppas.


Jag kommer antagligen återkomma med en analys av den manliga motsvarigheten, "Slitz" eller kanske något mer stilrent typ "King". Jag har noll koll på vilka herrtidningar som gäller. Annars köper jag helt sonika ett nummer av riktig porr typ FIB Aktuellt. "Jag läser den för de intressanta artiklarna". Yeah, right.


Haha, "livsstilsbibelsituation". Vilket jävla ord.


A-kassan, a-kassan... och EU

Media gör en stor grej av att hälften av alla unga i arbetsför ålder upp till 35 inte är medlemmar i a-kassan. Tro fan det, regeringen chockhöjde avgiften för att öka egenfinansieringen, i synnerhet inom de olika a-kassor där arbetslösheten var och är hög. Min egen avgift uppgick till cirka 200 kronor inklusive fackföreningsavgift innan dessa idiotiska försämringar. A-kassan kändes som en rimlig försäkran om jag av någon anledning skulle avbryta mina studier eller för den delen vara arbetslös under sommarmånaderna. Dessutom, a-kassan är från början initierad av facket, just för att skydda medlemmarna från ekonomiska katastrofer och från att hindra dem från att dumpa priset på dess eget arbete. Tidigare hade jag nyttjat kassan i form av arbetslöshet, i synnerhet efter frihetsställningen från lumpen (tack och lov för friställningen).


Men regeringen tyckte annorlunda. Avgiften höjdes till närmare 500 kronor per månad, möjligheten att kunna stämpla under sommarmånaderna drogs in och studerandevilkoret rök all världens väg. Go "Siv", som protesterade mot denna direkta attack. Smånaiv som jag var tänkte jag att jag trots allt skulle kunna vara med i a-kassan, men när arbetsmarknadsministern (som för övrigt har köpt sin examen) säger att studenter ska överväga om de är deltagare i arbetskraften rann bägaren över och jag lämnade a-kassan i januari 2007. Detta innebar att jag bara betalade en gång för den förhöjda avgiften. Nu något år senare har vi en utbildningsminister som säger att det är bra att studenter arbetar extra. Var är kopplingen? Och var är rättvisan? Jag har inget studiemedel under sommaren med nuvarande system, då jag inte pluggar under sommaren! Jag är därmed arbetslös, jag studerar inte och är därmed arbetslös! Det finns ingen logik i regeringens resonemang. Nudlar är icke tjänligt som mänsklig föda mer än möjligtvis som ett substitut för en Snickers.


Tydligen blev Lars Leijonborg utskrattad (min tolkning) på Sveriges Förenade Studentkårers fullmäktigemöte i helgen (tänk kongress) när han talade om hur synd det var om studenter. Nu om något bör man rimligtvis realisera löftena om höjt studiemedel när söktrycket på sina håll är rekordhögt (pdf). Viktigare borde trots allt vara att ha ett bra socialförsäkringssystem.


För min egen del så har bortfallet av socialförsäkring lett till stor nervositet. Jag är inte den som man kör med, men när förändringarna 2006 trädde i kraft ringde jag otroligt tidigt, i kanske november, till min kära sommararbetsgivare på Fritidsbaren för att kontrollera att jag hade kvar jobbet vilket jag glädjande nog hade. Av bara farten så kom jag att arbeta där 2008 också, och det sades underförstått att Fritidsbaren nu skulle stänga. Jag var inför kommande sommar (alltså 2009) seriöst och professionellt intresserad av att jobba på SSS, och ringde således min chef för referenser. Jag fick då reda på, att förutom få goda referenser, att Fritidsbaren skulle öppna igen. Därmed säger jag att jag gärna jobbar på Fritidsbaren men att jag vill testa vad SSS säger. På den avdelningen dit jag först blev kallad till intervju blev jag "fälld" på vad jag vill kalla en teknikalitet då arbetsledaren där verkade uppriktigt sagt besviken över att inte kunna anställa mig. På rättspsykiatrin var jag totalt chanslös, men dithän var jag inte kvalificerad nog men det var inte det jag ville heller. Detta innebär arbete på Fritidsbaren.


Hur kan man vända a-kassans försämringar till borgarnas nackdel? Jag har jobbat länge på Fritidsbaren och kommer fira tioårsjubileum i år. När jag ringde min chef så var det enligt tron att jag bara skulle be om referenser men så fick jag samtidigt veta att det skulle öppna igen. Jag trivs väldigt bra på Fritidsbaren men var trots allt inställd på att söka till SSS, vilket jag fick medgivande att göra och samtidigt var garanterad arbete i sommar på just Fritidsbaren. Bra deal enligt mig, samtidigt som jag begränsade mitt sökområde angående sommarjobb till enbart SSS då det i ärlighetens namn var det enda jag kunde tänka mig förutom Fritidsbaren. Förutsättningen för det var naturligtvis att Fritidsbaren öppnade igen. Detta gjorde jag utan någon som helst skriftlig försäkran om arbete, jag vet inte annat och vi kom överens om att jag ska börja arbeta den 21 maj (Wienerbröd ffs). I och med det tar jag en hög risk, även om jag litar på vad som sägs muntligt. Det är av YTTERSTA vikt att nämna att jag litar 110% på Fritidsbaren, och jag stannade även när min flickvän slutade. Jag trivs oerhört bra helt enkelt och har roligt på jobbet. Därmed vågade jag ta den risken det innebar att driva min arbetsansökan gentemot SSS.


Med om man vänder på det, om jag skulle vantrivas å det grövsta och dessutom inte lita på mina arbetsgivare? Skulle jag tillämpa samma princip, att jag söker referenser vilket kan kosta mig jobbet jag redan har, och dessutom söka en hel armé av arbete i olika sammanhang? Jag sökte som sagt inget annat, men skulle man ens våga? Gör jag ens ett bra jobb på ett ställde där jag vantrivs? Knappast troligt. Den liberala onanin om att en urusel socialförsäkring skulle leda till att folk börjar arbeta stämmer inte, Sverige har inte haft en arbetslöshet under 4% på decennier. Är det positivt om folk vantrivs? En bra och generös a-kassa främjar chansningar och kanske till och med ibland totalt tokiga företagsidéer som kan komma att omfatta enorma arbetstillfällen (Ringa via internet, totalidiotiskt (SPOTIFY *host* SPOTIFY *host, host*). Ska man våga chansa behövs ett bra skyddsnät. Tydligen så byggde "rockgruppen" Kent" sina framgångar på a-kassa. I deras fall olagligt men i efterhand högst förlåtligt. Regler kring a-kassa ska och bör följas, borgarna använde det "omfattande fusket" som en förevändning att skära ner, att jakten på fuskare kostade med än vad den gav skrev de bara minimalistiska pressmeddelande om.


Kan vara värt att säga igen. Jag trivs och mår bra på Fritdsbaren, även om jag är överraskad över att det öppnar igen. Det ska i alla fall bli kul att börja arbeta igen, och ni som har vägarna förbi. "Get your ass over there!" Jag ska under detta år försöka fokusera på att komma i tid (!), förra året innebar en kuslig ovana att komma tre minuter sent varje dag typ. Knappast hållbart, men jag ska bättra mig på den punkten. Helst ska jag ha klarat alla tentor, men det visar sig. Skrev som sagt min första omtenta igår och satt tiden ut och präntade ner cirka 20 sidor vilket är 10 lösblad vilket i sig är rekord. Hoppas det bar till ett G, allt under det skulle vara förnedrande.


Mvh/ Viktor


Ps 1: Jag gjorde aftonbladets bildande EU-valstest. Det viktigaste resultatet bifogas, även om jag är besviken över analysen av min position som säger att jag är kritiskt till EU-integration. Det finns en stark värdering i det, att jag skulle vara en form av nationalist som tror att europas länder vet sämre än vad Svea Rike gör. Min kritik handlar om överstatlighet, inte integration. Att jag tillhör den socioekonomiska vänstern har jag vetat sen 2002, vilket bekräftades när jag öppnade "Political Theory" av Andrew Heywood år 2006. Dessutom är jag besviken att de verkar tro att det "gröna" miljöpartiet är det som ligger mig närmast i massa frågor, men jag vilar snarare på framgången av själva partidentifikationen; läs bilden och NJUT! Och gör testet.


Ps 2; Jag kommer rösta på Eva-Britt Svensson trots allt. EU inskränker våra liv för mycket för att inte tas på allvar. Och stoppa Piratpartiet ffs, de kommer rösta med partigruppen i allt, vilket antagligen är den gröna eller liberala. Smita ifrån ansvar är lätt, patetiskt! Inget opolitisk enfrågaparti här inte, riktigt sorgligt. Alla "geeks" går på det, istället för att snacka ideologi.


Ps 3: Att jag kommit till insikt i den förhatliga personvalsfrågan har att göra med att VSF Växjö fick låna Lars Ohly under en timme på universitetet idag. Vilken kille, och kunnig om allt. Enligt Lars Ohly så driver vänstern samma agenda som Piratpartiet gör, samtidigt som han anser att Socialdemokratin rövknullas av EU (just rövknullandet är mitt ordval, Ohly var mer civiliserad). Antagligen har Socialdemokratin tron att Göran Persson kommer bli EU-kommissionär (även det min tolkning).


Ps 4: Detta är det enskilt längsta blogginlägget i min historia. Jag kommer inte sluta blogga.


Ps 5: Med tanke på hur långt det här är, akademiskt format används med marginaljustering.


Nu gäller det!

Ok, omtenta om åtta timmar. Totalt speedad, jag tycker själv att jag har gjort en jäkla insats. Det jag känner jag har hyffsat koll på är; reformationen, renässansen, konfusionismen, svenska stormaktstiden, tudordynastin, franska absolutismen, reduktionen (hehe, en kung på de fattigas sida) jesuiter, kalvinister, luther, delar av tsar-ryssland (St Petersburg som en "protest" mot svenska planer på att förvandla östersjön till ett innanhav), vissa religionskrig, och så vidra och så vidare...

Jag skiter i att skriva det jag inte kan, klart står att det jag inte kan kommer behandlas på tentan med min vanliga tur.


En sida ur en gutenbergsbibel, enligt en del (inkluderat mig) början på förståndet i samband med att bokpressen uppfanns. Om än inte superavancerad, en del i böckerna som är över 500 år gamla är unika (alla snarare) då de i vissa detaljer är handmålade inuti. Hade en diskussion med en gammal vän, där jag hellre skulle rädda en Gutenbergsbibel ur ett brinnande hus än en nyutgåva av kapitalet. Hon vart skitarg, men som numera före detta kommunist så är det antagligen förståligt.

Nerver och städdags

Snart dags för omtenta. Nervöst sam fan, men det ska väll trots allt gå vägen den här gången.

Annars har jag fått för mig att jag ska hjälpa till och städa Vänsterpartiets Ystads lokaler innan jag börjar arbeta den 21 maj. Det finns antagligen en massa grejer där som man egentligen bara borde slänga och det är lite av tanken, men för att all historia inte ska kastas bort som det vore "skräp" är det bra om någon är där och håller ordning på eländet.

On the loose with GIMP


Debatt!

Hamnade i en debatt idag med en ungmoderat. Oorganiserat, och engagerat och fruktansvärt osakligt. Debatten slutade oavgjort enligt mig, jag gillar inte att diskutera sovjetisk planekonomi. Intressant också hur egna upplevelser enligt vissa värderas högre än reella fakta, att fattigdomen i Venezuela håller på att utrotas exempelvis. Moderaten hade minsann varit i Venezuela och sett att det inte allt var så, att sen det är vetenskapligt bevisat är en annan sak. Tramsigt. Ännu mer tramsigt var att Adolf Hitler dök upp i samma andetag, och jag frågade var den kopplingen fanns. Det fanns ingen.


Som sagt oavgjort, då jag ställdes offside när stalinism kom på tal (superdrygt, precis som om kapitalismen är den ultimata ekonomiska ösningen). Men jag ställde denna libertarian offside genom att påpeka det orimliga att man inte har beslutanderätt över ekonomin, vilket i högsta grad påverkar individen. Jag som anställd väljer inte att bi sparkad från företaget, på det fanns inga svar från denna hyperliberala person. Hon erkände möjligheten för arbetare att gå ihop och förska påverka men det blir aningen löjeväckande då hennes parti försöker rasera facket även om man säger annat. Hon ansåg antagligen hon plockade poäng när jag erkände att alla människor har ett personligt ansvar över vad de företer, inklusive att ta sig ur arbetslöshet, men det är grundläggande i vilken ideologi som helst. Att ett generöst socialförsäkringssystem i själva verket ökar människors frihet lyssnade hon inte på, friheten att de få ska skita i de många är vad det egentligen handlar om. Trams!


Kontentan av det hela, frihet uppnås via socialism, inte via kapitalism och neoliberalism! SMS-konverserade med ena ungmoderaten i Moderata Studenter under den egentliga EU-debatten och påpekade att Fru Bildt med borgarkollegor sitter och ljuger om att kollektivavtalen gäller efter lavaldommen. Ungmoderaten "erkände", men kunde inte påpeka det offentligt. "Frihet före allt!" Vilken jävla frihet? Skandalöst, eller som fru Bildt skulle säga "Basta". Kryssa Fru Bildt - För Fru Bildts skull! Sinnessjukt.


Jag har bestämt mig, jag ska kryssa på Jesper Odelberg. Eva-Britt Svensson känns verkligen som min representant i EU och gör det med bravur och kommer med största sannolikhet bli invald vilket är alldeles utmärkt. Men på något sätt känns det rätt att försöka på en komiker till EU, EU är nämligen inget annat än ett gigantiskt skämt.Herr Odelberg som karateinstruktör. "Så joggar vi!" Haha!


RSS 2.0