Debatt!

Hamnade i en debatt idag med en ungmoderat. Oorganiserat, och engagerat och fruktansvärt osakligt. Debatten slutade oavgjort enligt mig, jag gillar inte att diskutera sovjetisk planekonomi. Intressant också hur egna upplevelser enligt vissa värderas högre än reella fakta, att fattigdomen i Venezuela håller på att utrotas exempelvis. Moderaten hade minsann varit i Venezuela och sett att det inte allt var så, att sen det är vetenskapligt bevisat är en annan sak. Tramsigt. Ännu mer tramsigt var att Adolf Hitler dök upp i samma andetag, och jag frågade var den kopplingen fanns. Det fanns ingen.


Som sagt oavgjort, då jag ställdes offside när stalinism kom på tal (superdrygt, precis som om kapitalismen är den ultimata ekonomiska ösningen). Men jag ställde denna libertarian offside genom att påpeka det orimliga att man inte har beslutanderätt över ekonomin, vilket i högsta grad påverkar individen. Jag som anställd väljer inte att bi sparkad från företaget, på det fanns inga svar från denna hyperliberala person. Hon erkände möjligheten för arbetare att gå ihop och förska påverka men det blir aningen löjeväckande då hennes parti försöker rasera facket även om man säger annat. Hon ansåg antagligen hon plockade poäng när jag erkände att alla människor har ett personligt ansvar över vad de företer, inklusive att ta sig ur arbetslöshet, men det är grundläggande i vilken ideologi som helst. Att ett generöst socialförsäkringssystem i själva verket ökar människors frihet lyssnade hon inte på, friheten att de få ska skita i de många är vad det egentligen handlar om. Trams!


Kontentan av det hela, frihet uppnås via socialism, inte via kapitalism och neoliberalism! SMS-konverserade med ena ungmoderaten i Moderata Studenter under den egentliga EU-debatten och påpekade att Fru Bildt med borgarkollegor sitter och ljuger om att kollektivavtalen gäller efter lavaldommen. Ungmoderaten "erkände", men kunde inte påpeka det offentligt. "Frihet före allt!" Vilken jävla frihet? Skandalöst, eller som fru Bildt skulle säga "Basta". Kryssa Fru Bildt - För Fru Bildts skull! Sinnessjukt.


Jag har bestämt mig, jag ska kryssa på Jesper Odelberg. Eva-Britt Svensson känns verkligen som min representant i EU och gör det med bravur och kommer med största sannolikhet bli invald vilket är alldeles utmärkt. Men på något sätt känns det rätt att försöka på en komiker till EU, EU är nämligen inget annat än ett gigantiskt skämt.



Herr Odelberg som karateinstruktör. "Så joggar vi!" Haha!


Kommentarer
Postat av: carolina

usch så negativ du är ang min förra bloggdesign ;)

hur kul är det med en helt vit då? :P

2009-05-04 @ 21:43:31
Postat av: carolina

usch så negativ du är ang min förra bloggdesign ;)

hur kul är det med en helt vit då? :P

2009-05-04 @ 21:43:47
Postat av: Alvaro

Odelberg: Bravo!



Hahaha...

2009-05-05 @ 05:30:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0