Medborgarmotion ”bygga parkeringshus, hundrastgård och gemensamt parkeringshus/hundrastgård”

Majoriteten i den här nyliberala experimentverkstaden kallat Växjö vill privatisera stora delar av allmännyttan genom att sälja fastigheter till privata vinstmaximerare eller tvinga socialbidragstagare att ta miljonlån och bilda bostadsrättsföreningar. Jag ska således skriva ett medborgarförslag där jag hänger ut de adresser där det bor personer som är direkt ansvariga för det här. Däremot så har jag för säkerhets skull valt att censurera adresserna här, även om de är fullt tillgängliga på andra delar av nätet.

Jag mår fysiskt dåligt över att leva i en bostad som jag kanske snart vräks ifrån då jag inte har råd att köpa den (som om jag ens skulle behöva köpa den, jag "äger" den redan i form av kommuninvånare och jag bor i allmännytta) eller har råd att betala hyran. Som bekant (?) har man via lagboken sett till att allmännyttan inte längre är normsättande när det gäller hyresbildning, en privat hyresvärd skulle därmed kunna tredubbla hyran för mig. Jag vill med medborgarförslaget försöka skapa en verklig och fysisk oro hos dem som ansvarar för detta. De kanske kommer känna oro för att jag fysiskt ska skada dem (vilket jag naturligtvis inte ska), jag har ju trotts allt tagit reda på var de bor och framställs väll i och med det som en man som saknar gränser överhuvudtaget. Men alla som kan googla kan ta reda på dessa adresser. Jag vill framförallt skapa en oro för att det finns människor som utan tanke på sin medmänniska vill göra vinning på andras bekostnad, men kanske också för att det inte finns något som hindrar kommunfullmäktige att faktiskt bifalla motionens att-satser.

----------------------------------------------------------------------

Medborgarmotion ”bygga parkeringshus, hundrastgård och gemensamt parkeringshus/hundrastgård”


Knattevägen 1A skulle vara en ypperlig adress att ha ett parkeringshus på. Med dess närhet till Resecentrum så hade långpendlare kunnat ställa bilen där och sedan åka vidare med fjärrtåg. Om majoriteten i staden vill ha ett parkeringshus så ser jag inga hinder. De boende som skulle få flytta hittar säkert annat boende, marknaden är som bekant fri.

Det är total brist på hundrastgårdar i Växjö. För att inte störa sina grannar så behöver hundägarna med dess fyrbenta vänner fler hundrastgårdar. Jag föreslår att kommunen på prov ser till att det ordnas en hundrastgård på Fnattevägen 2B. Huset som ligger där kan med all sannolikhet rivas, jag tror att majoriteten av alla hundägare vill ha en hundrastgård. Hundrastgården skulle på denna adress ligga taktiskt bra. Hundägare som tidigare riskerade livet på sina hundar genom att släppa dem i skogen som är i närheten skulle nu istället vara mer rädda om dess fyrbenta vänner och ha dem på en trygg hundrastgård. De boende i fastigheten hittar med lätthet nytt boende då marknaden är fri.

Samma resonemang kan tillämpas på Tjattevägen 3C. Området ligger inte väldigt långt bort från Fnattevägen 2B, men Tjattevägen 3C är närmare riksväg 23. Detta är med andra ord den perfekta platsen för ett kombinerat parkeringshus och hundrastgård! Långpendlare som kommer från öst kan ställa bilen i utkanten av stan och gå eller cykla vidare om man ska mer centralt. Samtidigt så får människans bästa vän fler platser att utföra sina behov på, utan att det stör omgivningen.

 Som noterat så krävs en del omstruktureringar av bostadsbeståndet för att dessa förändringar ska kunna träda i kraft. Men med tanke på att kommunen tydligen har ambitioner av att privatisera hiskeligt stora delar av allmännyttan så kommer det ju finnas fina tillfällen för de som påverkas att flytta till bättre adresser än de som de har nu. Alltid är det någon socialbidragstagare som man kan krossa i en budgivning. Alltid är det någon timanställd ensamstående tvåbarnsmor som tycker det är bättre att flytta hem till sin egen mor än att köpa sig en egen lägenhet. Alltid är det någon student som istället för att köpa sin egen bostad väljer att flytta till ett tält.

 Jag yrkar därför att;

- Växjö Kommun bygger ett parkeringshus på Knattevägen 1A.
- Växjö Kommun anlägger en hundrastgård på Fnattevägen 2B.
- Växjö kommun bygger/anlägger ett parkeringshus/hundrastgård på Tjattevägen 3C
- Att man river de fastigheter som berörs och kastar ut de boende utan förbehåll.

 Med vänlig hälsning/ Viktor Stenman, kommuninvånare och direkt påverkad av dumma beslut


RSS 2.0