Goda liberaler

Det är skönt att höra att det finns många borgare om reagerar starkt mot FRA-lagen. Liberalismen är kanske inte helt död i Sverige i alla fall. Sen ska man skilja på den och den och tokiga anarkokapitaliste...

Aftonbladet


SORG!

Aftonbladet  och en del andra medier hänvisar tll Totos officiela hemsida där det rapporteras om Totos uppbrott. De citerar Steve Lukater som säger  "Ärligt talat så har jag fått nog. Det här är inte en paus. Det är slut. Jag kan inte gå ut på scenen och spela "Hold the line" utan att skämmas längre. Jag var 19 när den spelades in, jag är 50 nu, skriver han på sajten". 

Citatet är hämtat från Lukathers blogg som återfinns på totonätverket som finns på www.totonetwork.com 

Lukather förtydligar det hela med att säga att många låtar har blivit enorma klassiker, och att han är tacksam för det då det gett honom och övriga bandmedlemmar en egen karriär. Toto har antagligen flest inspelade timmar i världen då de tillsammans vait med på tusentals olika skivor förutom Toto. Vidare nämner han att det inte är en fråga om personliga problem (hade det varit det hade det varit mycket märkligt) och att man inom bandet fortfarande tycker väldigt bra om varandra.

Men i vilket fall så är det en stor förlust för musiken. De flesta kritiker brukar bygga sin kritik mot Toto på att de är för perfekta. Hur är det ens möjligt att vara för perfekt? Vidare brukar man hävda att det Toto gjort efter 80-talet är ren skit, men då har man knappast en aning om hur inspelad musik av musiker, som verkligen KAN sin sak, ska låta. Jag tycker det är sorgligt, några av deras bästa låtar är deras nya låtar. Jag rekommenderar alla att kolla in deras senaste och sista studioplatta Falling in between och även bitar av den näst senaste (om man räknar bort coverplattan). Caught in the balance (som jag länkat till tidigare) är den bästa låten som finns i synnerhet LIVE! Även skivan Tambu är helt grym och där återfinns även tidernas bästa ballad, nämnligen I Will Remember.

Avsutningsvis (även om jag kommer tillbaka till ämnet) vill jag säga att Toto kanske trots allt gjorde rätt. Man ska slut i tid, jag såg Bob Dylan 2006 och det var bara sorgligt. Toto slipper, så till vida man inte frågar någon enormt korkad och obildad musikjournalist, dala likt en fallnande stjärna på musikhimlen. Jag vill dessutom presentera en del av ett medley som finns på deras senaste och sista (?) produktion nämnligen DVDn Falling in between live. Det finns en dubbel-cd också, men den är mer en bonus. I'll supply the love och Isolation, fullständigt äger även om just de två låtarna har mer än 20 år på nacken!RSS 2.0