Fackliga blockader och andra avenyn

Andra Avenyn är en strålande såpa i stil med Tre Kronor för den som minns. Otroligt kul med bankrånaren som blir snäll, en hysterisk unge som vill flytta hemifrån, en prästdotter som umgås med en bitch, en lärare som ligger med sina elever (ouch), och en småföretagare som blir utsatt för en blokad.

Denna blokad har sitt ursprung i Wild N' Fresh-historian som är helt sjuk. Folk begriper inte hur sådant här fungerar. Anti-facktokstollar säger bland annat att man ska bara kunna kräva kollektivavtal om facket har medlemmar på arbetsplatsen. Hur stor är chansen att en arbetsgivare kommer anställa fackligt anslutna då? Wake up typ. Det kommer leda till hetsjakt.

Haha, sen gnäller man ibland över att det bara är företag av en viss storlek ska behöva ha kollektivavtal. Hur skulle detta se ut? Ett företag kan  då i praktiken betala slavlöner upp till en viss gräns tills de måste ha kollektivavtal. Väldigt många företagare som får incitament att växa då. Strålande idéer.

Facket kan ibland göra korkade prioriteringar. Men ska lika konkurrens råda så bör förutsättningarna för kollektivavtal vara desamma.

Hackande

Vet inte om folk noterat, men aftonbladet har altså blivit hackat av en grupp kallad Vuxna Förbannade Hackare. Vad de skriver är ju tragikomiskt. De har tråkigt och tycker att alla är tråkiga. Vad är roligt? Jo, att bryta sig in i Aftobladet servrar.

Vissa saker gör man bara inte. Jag hoppas att dessa hackers åker dit hårt. Man rotar inte i källskyddat material, för utan källskyddet så skulle dessa hackare antagligen inte veta om att de lever i en konstig värld. De kan ha tagit till sig material som ligger under vad som är en otroligt sträng sekretess, och utan denna sekretess kommer knappast några källor vilja lämna ut känsligt material om händelser i politik och näringsliv som inte sköts på rätt sätt. Väx upp.

Nytt år?

Det är konstigt, men att man går in i ett nytt år tenderar att minska i betydelse över tid. Ett par höjdpunter under året väntar dock;

- Fotbolls-EM
- Fortsatt förtroendefall för regeringen
- Ett spännande år i studentpolitiken
- Första VFUn i Växjö
- Roskilde? (osäkert kort)
- Större vishet allmänt
- osv..


Vad jag inte ser fram mot är att det i år existerar en viss osäkerhet kring sommarjobbet. Det brukar det förvisso vara, men innan man får reda på om man är anställd finns en viss nervositet.

RSS 2.0