Ränteinkomst

Jag har fått drygt 300 kronor i sparränta på mitt e-sparkonto. Det fina är att cirka 90 spänn är dragen i preliminär skatt. Inte för att jag har något emot att man beskattar inkomster av pengar, snarare tvärtom men i kontrast till att förmögenhetsskatten är borta blir det patetiskt. Småspararna kan man klämma åt, men de stora kapitalisterna går fria. Skandal.

Det är som farbror Joakim säger (ankan som enligt egen utsago betalar massor i skatt) när han ska försvara pengabingen mot Magica De Hex och han har en general på besök: "Stopp där general! Jag är er största skattebetalare och jag har inte gett er tillstånd att utgå!"


Gott nytt år!


Rensa ut skitfula kläder?

Jag har tidigare under året fått en liten knäck när det kommer till livskaptilet Viktor och fula skjortor. Hastigt och lustigt fick jag för mig att aldrig mer använda dem, antagligen beror det på att min första och absolut bästa "fulskjorta" helt enkelt slets ut. Det skär lite i hjärtat faktiskt, kapitlet går tillbaka relativt långt. Mina första färgglada och otroligt fula skjorta inhandlades under vilda protester av alla jag känner, men det har sedan övergått till att vara en del av mig. Undantaget då jag kan tänkas använda mig av dem igen är på eventuellt jobb på Fritidsbaren om de öppnar igen, maskerader och Roskilde Festivalen eller festivaler överhuvudtaget. Helt dött är det inte, men det kommer aldrig mer ske att jag väljer en sådan skjorta när jag ska på fest exempelvis. Vi får se om det håller ;)


Jag funderar på om jag verkligen gör rätt när jag läser vad man skulle kunna ha på sig på nyårsafton. Otroligt fult och tillfixat, men en del av min åsikt gäller antagligen modellerna mer än vad de har på sig. Men, stilarna applicerar lite på min "nya" feststil nämligen ett "formellt fyllo"

Kasta eller spara?


Moralen faller

Wikegård sågade en relativt ung ishockeyspelare under gårdagens direktsändning i den senaste vm-matchen. Sågningen var ganska låg, och anspelade på spelarens intelligens. Nog är det som så att Aftonbladet reagerar på det.


Egentligen tycker jag inte särskilt mycket om Wikegård, men ibland verkar vissa sportjournalister vara lite besserwisseraktiga i sitt beteende. Men i Wikegårds fall får jag snarare se han som hjälte då han tydligen tränat MIF under en period i slutet av 90-talet. När jag fick reda på det raserades delar av min sinnesvärld, och det brukar vara dramatiskt. Dessutom är han väldigt kul att höra på, många expertkommentatorer säger inte ett ord men Wikegård säger både det ena och det andra. Väldigt roligt


Nu, fortsatt städning.


Bildbevis på trögheten

Jag bifogar ett lysande exempel på vilken typ av skit jag egentligen borde kasta utan att blinka. Nedan återfinns en påse med luft som levererades i samma låda som relativt nya mobiltelefonen, för att skydda den. Bara för att produkten i sig var så roligt skriven på var jag tvungen att spara skräpet. Nu har förståndet hunnit ifatt mig, och jag har punkterat och kastat möget.


*snyft*
Långsamt

Jag går bara omkring och pillar. Jag är så sjukt dålig på att städa, och egentligen finns det en hel hög med grejer jag egentligen bara borde slänga bort. Men det går inte för sig, det kan vara viktigt. Kryddorna står i alla fall där de ska... Detta kommer ta hela natten.


Peppar, peppar!

Nu ska här städas, som det aldrig städats förr. Det är antagligen bara en tidsfråga innan jag börjar med något annat, som att sortera strumplådan eller liknande men så här kan man inte ha det. Med andra ord, på med favvotröjan, bekväma byxor och framförallt - blogga inte.


Junior-VM!

Jag är inget big fan av ishockey. I synnerhet inte som när Malmö IF håller på att befästa sin plats i lägre divisoner, och Tre Kronor allt som oftast inte har det spelarmaterial som är bäst i världen (TVINGA in NHL i Internationella Ishockeyförbundet ffs). Däremot tycker jag junior-vm är riktigt kul. Elitserien rasar vidare, även om småkronorna har en rad elitseriespelare i truppen däribland Brynäs megaduktiga förstamålvakt som kan rädda småkronorna till ett bra VM-resultat. Men de små spelarna är väldigt roliga att se på, de spelar fullständigt respektlöst för sportens "inneboende logik" och jag tror de flesta inte spelar i NHL (ännu) vilket gör att de bästa ungdomarna är med. Jag såg Sverige slå Finland inatt med 3-1, och härnäst väntar ett par "ska vinna-matcher" innan det blir mer dramatiskt.


Övrigt att tillägga är att jag är farligt nära att köpa samlingen med det bästa från Dansbandskampen. Slå mig


Mål från förra året som saknar "inneboende logik":Jag saknar Toto!

De senaste dagarna har jag gått omkring och känt en saknad efter Toto. De som känner mig kan med största sannolikhet tycka det är smått patetiskt, men å andra sidan inte om de respekterar vad jag tycker. Jag har tidigare skrivit om Toto, och hur överjävligt bra de var och det är också Toto som är objektet för min saknad. Det är fel att säga det är att likställa med saknaden efter en person, det är snarare att likställa med saknaden efter ett ämne man är beroende av. Om nikotinisten inte får sitt nikotin blir denna sur. Men, å andra sidan är det för mig som ett die hard-fan fel att säga de gjorde fel när de slutade, då jag läst historierna och vet vad som blev upptakten till uppbrottet. Jag är, till trots, glad att de slutade när de gjorde. Musiketablissemanget menar säkert på de borde ha lagt av redan 1988, men jag är glad det inte skedde förens 20 år senare. För många originalmedlemmar fick sluta turnera under 2000-talet av olika anledningar. Det finns också en poäng i all lägga av innan man blir fysiskt oförmögen att ge en bra konsert, sångaren Bobby Kimball exempelvis är över 60 vilket kanske inte är primetime för en bra vokalist. Men man kan väll trots det sakna att bandet inte finns längre? Musiken spelas inte längre, vilket är sorg i sig.

Värt att notera angående de många tidigare bytena framför mikrofonen är att sångare under 80-talet byttes ut friskt. Dessa skiften bakom mikrofonen gör att ingen av Totos skivor låter som sin föregångare vilket är fantastiskt. Jag räknar det till åtta olika röster som florerar på Totos skivor, liveskivor inte inkluderat för då kommer vi en bit över tio.


Hur kan man inte sakna ett band som spelat precis allting och dessutom gjort det skitbra? Jag har sett dem tre gånger och varje gång blev bättre än den andra. 2006 i Köpenhamn är det häftigaste som jag sett. De hade precis inlett turnén som visade sig vara sin sista och spelade låtar från precis allt de gjort. Deras sista Sverigeturné 2007 var tydligen kliniskt ren från ballader, vilket aldrig hänt tidigare. Det var rock för hela slanten, och det finns det mycket av i den repertoaren. TYVÄRR var jag upptagen med jobb, och kunde inte förmå mig själv ta ledigt för att åka till Linköping och se dem. Dessutom hade min festbudget bokstavligen regnat bort på Roskilde samma år, så det fanns lite utrymme för extravaganser. Hade jag vetat det var sista gången Toto var i Sverige hade jag sagt upp mig och sysselsatt mig med försäkringsbedrägeri för att kunna se dem en sista gång. Jag saknar Toto!


Nedan följer "Right part of me"  (XX TOTO - 1977-1997) Ja, jag är helt på det klara med att bildpslet kanske är lite töntigt, men folk som hör kan ju minimera fönstret.Nyår?

Snart är det ett nytt år, och jag hittade av en händelse Roberts Gustafssons imitation av Albert Svanberg som gjordes inför sportåret 2004. Förvånansvärt mycket är applicerbart även på 2009. "Låt oss ha förväntningar på gränsen till uppgivenhet och apati". Hysteriskt!


Tilltänkt insändare

Folkpartisen Nils Fransson skrev för någon dag sedan om vänsterpartiet och kommunism och hur hemskt det är dessa ska ingå i en kommande regering (förutsatt att valet vinns vill säga). Jag var inte sen med att svara, men http://www.smp.se/ valde att använda Anders Mårtenssons, mer defensivt hållna artikel som replik istället. Jag väljer därför att publicera min tilltänkta artikel här istället. Texten är medvetet provokativ.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nils Fransson uttrycker en rädsla över att kommunismen är på väg tillbaka. Fransson har däremot inte reflekterat över kommunismens betydelse, per definition när klasskillnaderna är utrotade och statens roll utspelad. "I marxistisk-leninistisk teori betecknar termen det slutstadium i mänsklighetens utveckling, då klasser och utsugning har upphört och produktionsresultatet fördelas till alla efter behov" (www.ne.se). Vad är det att vara rädd för med den benämningen? Dessutom är föremålen för Franssons oro inte kommunister, och framförallt vänsterpartiet har inte varit på lång tid. Högst tvivelaktigt är om två av de facto kommunistiska partierna i Sverige, Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) eller Kommunistiska Partiet (fd Kpmlr) skulle kalla vare sig Vänsterpartiet eller Lars Ohly för kommunister. I synnerhet som Vänsterpartiet bidragit till, både privatiserandet av Telia och för en kommunist andra, högst tvivelaktiga beslut.


Som sann vän av ordning kan jag därmed inte förstå det som oroar Fransson på ett demokratiskt plan, i synnerhet inte som han själv talar för ett parti som i högsta grad gör allt för att minimera demokratins betydelse. Framförallt under denna mandatperiod har det framgått med all önskvärd tydlighet att man inte är intresserade av vare sig politiska alternativ eller folklig påverkan. Som första exempel kan nämnas själva alliansbyggandet mellan de fyra borgerliga partierna, där man klumpar ihop fyra partier till ett och där åsikterna forceras fram istället för att skapa politisk dynamik. Personligen ser jag inte helt ljust på att oppositionen försöker göra samma sak, sköts saken fel kommer det bara finnas två alternativ i valet och det skapar en motorväg till riksdagen för rasisterna Sverigedemokraterna. Oppositionen har uttalat en vilja att regera ihop vilket är positivt, men förhoppningsvis låter man väljarna bestämma över politikens innehåll i allmänna val.


En annan aspekt som dessutom Socialdemokratin är medskyldig till är framtvingandet av Lissabonfördraget, som kommer leda till betydande demokratiförluster. Frågor av ytterliggare allvarlig karaktär är FRA-lagen och högaktuella IPRED. Det är beklämmande att ett liberalt parti, menat att hålla frihetens flagg högst av allt, på ett sådant våldsamt sätt frångår livsviktiga integritetsprinciper. Vidare har folkpartirepresentanter i media krävt ny folkomröstning om EMU, helst genast. En mer tydlig vilja att ignorera vad människor anser och tycker får man leta efter. Man kan applådera borgerligheten för sin beslutsamhet. Men när demokratin inskränks gäller det att reagera.


Viktor Stenman

Ordf VSF i Växjö


Förkyld!

Säg den lycka som varar för evigt, min har tagit slut denna vecka! Jag har länge lyckats undvika förkylningar, så fort jag känt av det minsta förkylningssymtom har jag tagit två panodil och gått och lagt mig för att vara helt frisk när jag vaknar. Men nu har alltså cirkeln blivit komplett!


Mina förkylningar (ska ej förväxlas med vanlig, icke feberframkallande snuva) följer en cykel som jag brukar kunna identifiera. Det började redan i måndags eller tisdags med viss halsont, för att eskalera med feber i onsdags då jag knappt kunde prata innan jag fick i mig något varmt att dricka. Det fiffiga är att när väl antikropparna är färdiga med elimineringen av bakterierna i halsen har de enstaka överlevande bakterierna börjat förflytta sig över till näsan till en ny infektion. Detta har nu skett, och det känns som om hela min hjärna rinner ner genom näsan. Febern är däremot relativt liten, vilket är bra. Jag brukar inte använda mig av febernedsättande då det är ett sätt att lura kroppen. En panodil och näsdroppar, så känner man sig frisk igen vilket gör att man börjar en massa ansträngande projekt som man egentligen bör ge fan i när man egentligen borde ligga ner. När panodilens verkan tar slut så mår man ännu sämre.


Värre blir det av att bara titta på vädret, det snöar ute och snö i denna form är mitt favoritvinterväder. Jag vill egentligen gå in till stan och kasta snöboll på folk längs vägen men detta är alltså uteslutet. Så jag sitter hemma och försöker börja med examinationsuppgifterna vi har tills januari.


Jag måste bli frisk tills imorgon, jobbarfesten är då. SUCK!


Men det är klart. Jag har haft det värre. Som när jag fick dubbelsidig öroninflammation på grekiska ön Kos. Eller som när jag fick körtelfeber och i samma veva var akut tvungen att dra ut en visdomstand. Eller den gången jag fick influensa (?) samtidigt som mitt ex, boende på en femöring. Eller när jag ådrog mig vinterkräksjukan mitt under vinter-OS, dagar innan en hemtenta.


Det blir en kanelbulle för att kompensera för eländet.


Enfrontskrig

Som bekant gjorde Toto slut gångna sommaren. Lugnt och stilla, ingen dramatik och uppbrottet var dessutom fullt förståligt. Bandet var i en situation där i princip alla ursprungsmedlemmar hade lämnat av olika anledningar. Droppen blev antagligen när bassisten Mike Porcaro fick kasta in handduken, han hade och har problem med sina händer så under bandets sista levnadsårs turnerade man med en ersättare.


I vilket fall har det uppstått lite dramatik kring dels bandets gitarrist Steve Lukather och sångaren i gruppen, det vill säga Bobby Kimball. Steve Lukather har släppt ny skiva, och turnerar med solomaterial. Det från Toto han spelar är väldigt sällsynta spår, från långt tillbaka, han rör inte hitsen. Bobby Kimball däremot är ute på en Toto Greatest Hits-turné, vilket övriga bandet tidigare sagt man inte skulle ha något emot då bandet trots allt är historia. Men nu har de alltså sett resultatet av turnén, och det har tagit hus i helvete. Det är helt enkelt för dåligt vad Bobby Kimball gör.

                     

"We are very very hurt by what he has done. It would be one thing if he was out there with a killer band and singing his ass off.. that is NOT the case. Youtube dont lie!
Even so the name TOTO is a copywright. One he owns ZERO of and has NO right to use the way he has done. Those poor people in Southeast Asia hardly speak or read english so they were duped. There were terrible reviews, (some on HERE that were mysteriously taken off!!) saying people wanted there money back and Kimball was horrible, lousy band etc.. Not exactly the way the REAL Toto wants to be remembered!" (Steve Lukather, 9 december 2008)


Trist att det ska sluta på det viset, Bobby Kimball (sångare på både Hold The Line, Rosanna och Africa) var ju trots allt ursprungssångaren, som fick sparken 1984 för att komma tillbaka 1998. Men jag förstår helt klart Steve Lukathers reaktion. Bobby Kimball själv har inte yppat ett ord, men det är förståligt varför. Han vet väll om att det han gör är skitdåligt?


Först följer en video med vad Steve Lukather pratar om och det är sannerligen det värsta skit jag någonsin sett. Det finns bättre klipp, från faktiska konserter där det faktiskt finns ett band med det är inte särskilt mycket bättre. Därefter följer en en video från Totos Live in Amsterdam som spelades in innan David Paich och Mike Porcaro lämnade över. Närmare originalsättning kommer man inte under 2000-talet.

Bobby Kimball 2008 - Africa
Toto 2003 - Africa
 

Forumproblem

Hade vissa betänkligheter om huruvida jag skulle publicera detta blogginlägg eller inte. Fuck it (fantastisk ordvits), here goes ;)

Roskildefestivalen har seriösa problem med sitt internetforum, som för närvarande fungerar som en massiv lanseringssida för porr. Jag möttes av vad bilden nedan innehåller när jag skulle kika efter eventuellt nya forumsinlägg. Klicka på egen risk, om du är över 18, bla bla blaDet är väll därför de höjer biljettpriset med 500 spänn, de behöver städa upp på internet. lol!

Ny design och växjöbilder

Jag har nu helt enkelt kopierat min idol Alvaros blogg designmässigt. Vill härmed passa på att ladda upp en del fotografier från olika ställen i Växjö. Det är grymt att alltid ha en kamera på fickanFler fotografier kommer

2415 skr?

Roskilde Festivalen är nästan 400 spänn dyrare än förra året. Det är sinnessjukt. Med alla band man redan vet ska turnera så ligger festivalen lågt ner på prioriteringslistan tyvärr. Total galenskap att det är så dyrt, bäst att de skaffar dit The Beatles med "GUD" på keyboard och reinkarnerade Harrison och Lennon.


Men det är klart, Roskilde har en julkalender på sin hemsida. Sen har de promotat för en film om sig själv ganska hårt (den lär förvisso vara bra). Sen säger de man kan lyssna på förra årets konserter i radio. Det är helt klart värt en hel förmögenhet, kan de inte ha en pappersversion av julkalendern också? :)


Vem som ska spela på festivalen nästa år är fortfarande upphöjt i totalt mörker. Men så gör ju den festivalen, den säger inte ett skit förens de fattar att festivalen nästan har varit. Riktigt skumt, i synnerhet med tanke på att många andra festivaler har bokat massor av artister redan.


Jag hade skitkul förra året. Man kanske borde sluta på topp?


IPRED!

Såg SVTs aktuellt idag där Beatrice Ask försvarade IPRED. Det är en köpt lag, som är frampressad via EU-direktiv. Bara här blir det skrämmande, att EU kan tvinga på länder lagar. Vad som är mer skrämmande är att regeringen format många propositioner som är otroligt kontroversiella. FRA, Lissabonfördraget och och nu IPRED. Mer är säkert att komma från denna regering, men jag är helt övertygad om att en S-regeringen hade gjort exakt samma sak. IPRED kommer för mig innebära att jag köper någon form av anonymitetstjänst, dessutom kommer jag gå med i någon form av antipiratförsäkring.


Rick Falkvinge har tydligen kommit över ett exempel på hur kraven kan se ut i Danmark där motsvarigheten till IPRED redan finns, och jag återger det här. Det inom parantes är Falkvinges egna kommentarer.


"Vi kräver följande pengar:

x ljudupptagningar gånger 0,80 gånger 10,00 kronor gånger 2  == xx kronor
x filmverk gånger 0,80 gånger 70,00 kronor gånger 2 == xx kronor
Sammantaget xx kronor i ersättning för verken.


Vi kräver dessutom ersättning för den marknadsskada vi lidit. (Denna är specificerad som lika mycket som ersättningen för verken. Ovanstående belopp en gång till, alltså.)


Våra samlade ersättningskrav utgör: (summan av ersättning för marknadsskada plus ersättning för verken, alltså dubbla den första uträkningen).


Antipiratgruppen kan tänka sig att förlika (dvs, inte dra saken till domstol) om ni betalar halva beloppet inom tio dagar."


Hela brevet går att finna här, i PDF-format.

Det finns ett antal självmål i brevet som är skrattretande. Notera att det nämner, du har gjort material "tillgängligt". Vad är det som säger att ens något är nerladdat från datorn ifråga? Har man hela hårddisken fylld med bootlegs av lokala polska band så är det tvivelaktigt det är en våldsamt lång nedladdningskö. Roligt också uppskattningen över vem som har rättigheterna till vad. Minst 80%. Kan man gissa sig till att brott har begåtts?  Dessutom, har advokatbyrån verkligen kollat ALLA filer det handlar om? En videofil kan exempelvis heta "Metallica-Nothing Else Matters", men kan i själva verket innehålla hemmaproducerad analporr.


Det verkar smått otroligt någon jag känner kommer få ett sådant brev, men anledning av att få av oss laddar ner. Jag själv köper i praktiken uteslutande all film och musik jag kan komma över som ja gtycker är värt att ha. Senaste plattan jag köpte torde vara Chinese Democracy, innan det Black Ice och innan det Death Magnetic och innan dess Back in Black och innan dess och så vidare.


Antipiratverksamheten måste fatta att en nerladdad skiva/film inte är detsamma som en stöld. Hur många som laddar ner en dålig förhandskopia av en B-film skulle annars se skiten? Eller hur många som laddar ner Basshunters nya skulle få för sig att köpa den fysiska singeln? Det är däremot sorgligt att vissa sätter likhetstecken mellan MP3 och en faktiskt CD. En CD kan man inte ladda ner, den kan endast köpas eller fysiskt stjälas. Det är absurt, men det ska bli intressant att se var det här leder till. Jag ska i alla fall in i dimman.


RSS 2.0