Hahah, idiot!

Det behöver inte vara youtube för att vara hysteriskt kul! Detta är precis som att hoppa i en bassäng utan vatten :)

Epic fail!


Väntan är över

Dagen som inte fanns har kommit. Jag fick som väntat ett paket med posten idag. Chinese Democracy har äntligen släppts, och det känns som igår jag började intressera mig för den nya reinkarnationen av GN'R.


Jag har bara suttit och stirrat på skivan, jag har inte vågat spela den ännu. Måste röka en ask cigaretter till för att lugna ner mig.


Det fina är att jag vunnit ett stort vad rörande en ansenlig summa pengar på skivsläppet. Hur det blir med den saken får vi se, en platta öl kan fungera som substitut.
Hämnd!

Ikväll gäller det! Synd att det bara är träning, övervåld från de svenska spelarna mot det holländska landslaget hade varit mer legitimerat vid tävling. Hämnden jag kräver härstammar naturligtvis från en ljum sommarkväll 2004. Sverige, i förlängning mot Holland, var två stolpskott från semifinal i ett europamästerskap i fotboll. Sex straffar följde... Sjätte straffen. Det blåser kallt bara jag tänker på skiten

Vid tidpunkten spelade förlusten ingen roll, dagen efter nederlaget bar det iväg till "Lerskilde 04" så att slippa fotbollen där var behagligt. Det tog ju en timme att köpa en öl! Men i alla fall. Fy fan

Blir det Larssons sista match måntro? Jag tror han öser fram till 2010 och VM. Jag gillar förvisso Elmander mer, men då har han kvalat mer än Larsson på sistone

Läsa vi datorn

Sitter just nu och läser en pdf-bok "Kunskapsbedömning - hur, vad och varför". Kursen vi läser nu verkar vara riktigt bra, i synnerhet som jag och några till läser denna kurs istället för att sklriva examensarbete. Då vi ska skriva C-uppsats i historia känns det onödigt att skriva två uppsatser. Om det var ett smart drag eller inte visar sig väll, det kan tänkas vara relativt svårt skriva en historisk uppsats som ska kunna fungera som examensarbete. Men just nu känns det rätt.

Problemet med att läsa vid en dator är att det finns så mycket annat roligt att göra. Ta bara internet. Ett sådant exempel är www.xperteleven.com Totalt hjärndöd underhållning, där man coachar över ett antal fiktiva fotbollslag. En annan klassiker är naturligtvis www.youtube.com Bästa underhållningen där är för tillfället de olika alternativa sluten på diverse bondfilmer som släppts under årens lopp. Sen får man naturligtvis inte glömma www.jesper.nu Där återfinns en massa mer eller mindre roliga spel man kan fördriva tiden med. Jag har dessutom fått för mig att strypa någon jag känner som var tvungen att tipsa om www.popcap.com och det beroendeframkallande spelet Zuma. www.blogg.se är bevisligen ytterliggare ett tidsfördriv.

Måste skärpa till mig, ska ha en examinationsuppgift inne imorgon.


§ 6: All tillfällig fysisk kontakt måste ske utefter ett icke-normativt perspektiv

Ovanstående paragraf var en del av de sittningsregler vi hade när VSF och Demos anordnade en "Röd Sittning". Sittningen i sig var lyckad och kommer med största sannolikhet genomföras nästa år också, om man funderar på det där med normer? Är inte de fruktansvärt frihetsberövande, i den meningen att den minskar livsutrymmet? Det är bara att använda sig själv som exempel, oh situationer som kan uppstå när man bryter mot normen.


Ett exempel kan hämtas från min resa till Brasilien 2005. Brasilien, med en armé billig musik att köpa, var det perfekta stället att handla annars svindyra musik-DVD. Officiella utgåvor naturligtvis. Vid ett tillfälle kom jag tillbaka till "hotellet" med dels Paul McCartneys Back in the U:S och dels Chers The Farewell Tour. Det var inget som helst märkvärdigt med den förstnämnda men den andra? Några kurskamrater fick något i blicken, frågandes diskret om det var något jag ville berätta. Gay? Värre blev det när jag flera år senare, halv fyra på morgonen, efter en sen utekväll fick för mig att impulshandla Chers Greatest Hits-platta på nattöppna macken. Några andra "glada" festdeltagare reagerade direkt. GAY, FFS! Dö!


Ett annat, mer allmänt exempel är det faktum att jag ibland gråter till film och i synnerhet till banala publikfrierifilmer. När Harry Stamper via videolänk säger adjö till sin dotter Grace Stamper i Armageddon vill jag dö av sorg. Ett annat är den sjukt "englandfientliga- och leve amerikafilmen" Patrioten. När Benjamin Martin rider iväg för att slakta fler engelsmän försöker han ta farväl av sin yngsta dotter Susan. Susan, stum efter bortgången av hennes mor, ger sin far kalla handen och Benjamin Martin rider tårfyllt iväg. När Benjamin Martin kommit en bit i horisonten ropar Susan plötsligt "Pappa" och de två möts i sorg och tårar. Min reaktion på scenen passar sig inte riktiga karlakarlar.


Ytterliggare ett exempel är min förkärlek till Sex and the city-serien. Naturligtvis är ju filmen en sann höjdpunkt för de som uppskattar de smått verklighetsfrämmande damerna. Jag hann dock aldrig med att se den på bio, så när den tillslut kom på DVD gick jag iväg för att hyra den (köper den inte i detta läge, måste ha serieboxen först). Glad över det faktum den inte var uthyrd tog jag filmen, och gick bort till kassan med vad jag antar var världens leende. Expediten tittade på mig, tittade ner på filmen, sedan tittade hon på mig igen. Blickar talar. Gay?


Modern konst?

Såg en grej på ICA. Hur gör man med en trasig golvbrunn? Jo, man förvandlar den till en installation!
Metallica * 5

Tydligen kommer Metallica köra en konsert till i köpenhamn, nämnligen den 28 juli 2009. Biljettsläpp den 10 november. Nu skiter jag i rationellt tänkade om jag kan åka dit eller inte, jag ska köpa en biljett. Punkt slut. Vem ska med?


Korkad lärare

Varför är det roligt när lärare spårar ur? Hahah

Uppdaterad 20.35 på grund av fel film. Ska vara rätt nu


Sjukpenning och dåliga statsfinanser

Jag vet inte riktigt vad sjukpenningen innebär, men det verkar illa när den helt sonika försvinner. Men i vilket fall förvånar det inte med tanke på regeringens intentioner. Det som är ännu mer bekymersamt är att rikgälden tydligen flaggat att staten kan komma att få dras med budgetunderskott. BUDGETUNDERSKOTT! Här behövs minsan inget slopats utgiftstak, det är bara se till att ha en ansvarlös ultrakapitalistregering så löser den problematiken sig själv ;)

Läget är synnerligen allvarligt då varslen ökar i stark takt nu. Är det människornas fel? Fungerar regeringens politik? Svar nej. Jag hoppas att vänsterpartiet kan dra nytta av detta, och nu är det dessutom fullt möjligt att på fullaste allvar kritisera jobbskatteavdraget. En politisk markering som säger att vi nu måste stå upp för det gemensamma vi har, för att på sikt kunna öka det gemensamma.

Det fattas bara att staten börjar rea ut mer gemensamma företag och permanent minksa inkomster. Det är en sinnessjuk politik period vi lever i. Det måste finnas utrymme för grundläggande systemkritik nu.

AB1, AB2


FS?

Jag kan eventuellt ha en plats i FS. Valet imorgon får avgöra. Intressant som tusan med tanke på att kongressen verkar ha fattat i alla fall ett makabert beskut. Men FS har jag funderat på ett tag, närmare bestämt ända sedan jag började engagera mig. Med det menar jag hur det i själva verket är att vara i FS, men att själv kanske vara involverad är i det närmaste otroligt. Man svarar om partiet kallar, punkt slut. De som är och har varit förbundsaktiva vet vad FS är, de andra får reda på det senare efter valet oavsett resultat.

RSS 2.0