Sänkt skatt?

En undersökning som bland annat Aftonbladet skriver om visar att svenskar är villiga att betala mer i skatt. De enda som antagligen är förvånade är regeringen och antagligen kommer det från regeringshåll att heta att "folket inte vet sitt bästa". Regeringen har ju uttalade ambitioner om att sänka skatten.


Det finns många fördelar med att betala mycket i skatt. Vi kan till exempel göra oss mindre beroende av marknadsmekanismer som har en natur av att sluta fungera i samhällets bästa. Man kan skapa bra skolor, bygga järnväg, sattsa på omfattande energiomläggningar, bygga offentlig sjukvård värd namnet och så vidare. Det finns så mycket som regringen inte kan göra. Inte minnst kan vi återupprätta ett rättvist socialförsäkringssytem.


Sverige behöver en regering som arbetar för de stora massorna, och inte mot. Det ska vara regeringen som fruktar folket, inte tvärt om.


Kommentarer
Postat av: Utan

Det finns många fördelar med att betala mycket i skatt. Vi kan till exempel göra oss mindre beroende av marknadsmekanismer som har en natur av att sluta fungera i samhällets bästa. Man kan skapa bra skolor, bygga järnväg, sattsa på omfattande energiomläggningar, bygga offentlig sjukvård värd namnet och så vidare.

Så är det. Det är bara att inse dock att trots världens högsta skatt så har Sverige också världens värsta vård, ett skolsystem som är inte värt namnet o.s.v.

Samtidigt får skattebetalarna (jag, du med) subventionera fantasilöner till Landstingsdirektörer (våran har över 3 miljoner per år plus bonus och vi har fått den äran att klassas som Sveriges värtsa Landsting). Dina skattepengar subventionerar vidare fantasilöner för sådana som Utbildningsförvaltningen (som har tusentals anställda som INTE är lärare och som när vi intevjuade dem kunde knappt berätta vad de hade för arbetsuppgifter).
Jag kan göra den listan hur lång du vill...

Nej, det här handlar inte om marknadsmekanismer, det handlar om ren korruption och inkompetens. Undrar du aldrig varför de rika svenskarna söker vård i Schweiz (just det, det landet med max 28% i total skatt), varför rika svenskar utbildar sig på IMD (just det, Schweiz igen och dennes låga skatter) och inte på Handels, och varför unga Svensson så snart som han har tjänat ihop 5 miljoner kr tar första flygplanet till England och aldrig kommer tillbaka?

So, think again!

2008-04-11 @ 13:16:20
Postat av: Kristoffer

jag håller fullständigt med dig, varför skall skatten sänkas när vi kan få det bättre för alla istället för att några skall få det bättre. Du verkar förstå det som så många andra missar, samhället mår bra utav att alla har en höglägsta nivå så att även om livet går dåligt en period så kan man lita på att staten tar hand om en. Bra skrivet.
De som drar vidare till Schweiz bland annat det är äckliga och giriga, det handlar inte om att bry sig om andra och det bidrar det ny politiska klimatet i världen till (nya och nya iofs.). Borgare kan testa tänka på någon annan för en gångsskull.
kommunist87.blogg.se

2008-04-11 @ 16:38:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0