Blixten slår aldrig ner på samma ställe två gånger

Är i stort sett sant, men sannolikheten bryr sig inte om slumpen. Det är ett stort antal olika blixtar som träffat på olika ställen i det senaste, men det är klart. Det man inte väntar sig ska hända kommer att hända och det har det sannerligen gjort.

Annars så tas C-uppsatsen just nu om hand, och det ska sannerligen bli ett intressant projekt.

Mikael Wiehe har släppt en ny skiva - och han är arg.

Påskmiddag i Växjö på lördag - najs.

Jag är förkyld utav h-vete - inte najs.

Hemsk dag

Korten lades på bordet men de var för låga för seger, jag petades från kongressen och jag är skyldig försäkringskassan två lax. Bra dag. 

Såg på Livvakterna med Baronen och administratören. Livvakterna som för övrigt har ett sjukt bra titelspår (bifogas nedan). Av youtube att döma så har vi att göra med någon form av psalm, jag ska göra efterforskningar angående vad för typ av psalm det är men kanske framförallt vilket språk det är vi har att göra med. Mina kristna, kyrkligt aktiva vänner och de allmänna teologerna ska få göra en insats. Det finns inget i den här filmen som berör tro, mer än att den diskuterar vad i en människas liv som egentligen betyder något. Filmen är för övrigt förmodligen den starkaste av de filmer som finns med Johan Falk. De sex senaste är ju lite egna, men av ursprungstrilogin så står Livvakterna sig bäst. 

Men, om man ska se på tillvaron positivt. Jag kan ta en ny hand med kort och därmed odla det som är bra och fint redan (tack), jag kommer ha en helg "ledig" i maj, och jag har mindre bekymmer med vad jag ska göra av med alla mina pengar.


Länksamling

Jag har uppdaterat länksamlingen till bloggar jag läser mer eller mindre regelbundet. En del av dem läser jag någon gång i veckan eller månaden, andra läser jag dagligen (eller mer).

Gunnar Hökmark raljerar över vänsterpartiet

Debatt i tryckt tidningsform för en gång skull. Jag svarar på en artikel skriven av Gunnar Hökmark, artikeln återfinns här.

Gunnar Hökmark raljerar angående Vänsterpartiets medverkan i en framtida regering. Bland annat benämner han partiets hållning i EU-frågan som extremt. Anser man att ett krav på utträde ur EU är extremt så har Hökmark rätt, men vänsterpartiet är EU-negativa då vi anser att EU är ett antidemokratiskt projekt.

En av anledningarna är att vi anser att många av de lagar och regler som EU gärna påtvingar medlemsländerna är direkt samhällsfarliga, eller om man använder Hökmarks vokabulär, daterade till mellankrigstiden. Anser Hökmark att det är demokratisk att masslagra en hel kontinents kommunikation? Anser Hökmark att det är rimligt att svenska kvinnor ska tvingas stanna hemma minst sex veckor efter en förlossning? Anser Hökmark det är rimligt att EU tillåter företag att anställa för polska löner i Sverige? Förmodligen gör han det, annars hade han knappast skrivit artikeln.

Mista aldrig EU för ett internationellt fredsprojekt. För det första påminner de murar som Europa nu reser mot omvärlden starkt med de som stod i Berlin en gång, och aktivt krossar människors önskan om ett bättre liv. Vi talar också om en union med en egen stående armé, som man kan använda mot andra länder.

Vänsterpartiet agerar på en realpolitisk arena, där kompromisser är vardag. Ett krav på EU-utträde kommer därmed inte att resas, så till vida inte en enormt tydlig opinion kräver det. Men Vänsterpartiet har visioner, och dessa visioner är EU-fria. För att bygga, måste man ibland riva. Utan EU kan vi arbeta på en öppen nivå, där folket är med och påverkar. Men framförallt så ska inte EU påtvinga Europas länder lagar som ingen vill ha. Med Vänsterpartiet i regeringsposition kommer vi förhoppningsvis få en regering som sätter ner foten åt alla dumheter EU har öst över oss de senaste åren. Varken den borgerliga regeringen eller den dåvarande socialdemokratiska har tagit vara på den möjligheten. Låt oss hoppas det blir ändring på det, med Vänsterpartiet i regeringsposition.

Viktor Stenman (v)
suppleant i gymnasienämnden

Floskelordlista...

...eller, vad fan säger borgarna egentligen?

Frihet, def 1:
När man som konsument kan välja mellan att köpa skit som man inte behöver eller annat skit som man behöver ännu mindre.

Frihet, def 2: Är när skatten sänks för de som arbetar men som istället tvingar samma människor att lägga undan lika mycket för att spara till sämre tider.

Frihet, def 3: Möjligheten att välja att dina skattepengar ska göda kapitalister i form av mervärde efter avknoppningar.

Livspussel: Stadie som alla människor befinner sig i, och löses bäst genom städande invandrare och inte barnomsorg.

Kunskapssamhälle: Avgift på högre utbildning som en följd av det naturliga urvalet (se Darwin)

Fri marknad: Betyder att man har friheten att arbeta för en lön man inte kan försörja sig på.

Ansvar: Synonymt med uttryck ”skit i andra”

Vänsterkartell: Regeringsdugligt alternativt till den borgerliga alliansen.

Borgerliga Alliansen: Icke-regeringsdugligt alternativt till Vänsterkartellen

Säkerhet: Beskrivning av ett existerande tillstånd, där du till och med övervakas över dig själv och från dig själv (!)

Valfrihet: Används i samband med stängda förskolor där föräldrarna får välja själva vem som ska säga upp sig för att uppfostra sina barn.

Demokrati: Är när kompetenta personer bestämmer vad som är rätt för din plånbok, exempelvis Stenbeck, Gyllenhammar eller Svanberg.

Miljöpolitik: Används som kodnamn för stora motorvägsbyggen

Allt roligt borgarna hade kunnat göra men inte gjort

Denna text ska tas med en stor nypa salt, men den kan kanske fungera som en tankeställare i bästa fall.

Jag minns min reaktion på valresultatet 2006 väldigt tydligt än idag. Uppgivenhet, hopplöshet och misstro. Den tillträdande regeringen har visat gång på gång att man avser sparka på folk som ligger, men det ligger i borgerlighetens karaktär att göra det.

En sak funderade jag däremot på relativt mycket , jag var övertygad om att nu kommer det dyka upp ett antal liberala förändringar som gör att den arbetslösa tillvaron kanske kan vara lite enklare att hantera. För det första har vi skatten på tobak – den är skyhög. Det första regeringen gjorde var att höja skatten på snus av alla jäkla produkter, jag menar väll på att en borgerlig regering borde finna ett frihetsvärde i att skrota tobaksskatten och låta folk ta eget ansvar för alla sjukdomar som kanske framförallt rökning ger upphov till. Det är väll mitt eget beslut om jag vill röka eller inte, det ska väll folkhälsoministern skita i? Om vi nu samtidigt privatiserar stora delar av vården kan jag säkert rikta in mig på en vårdcentral riktad till rökare. Sänk tobakskatten – NU!

Den andra uppenbara frågan är den om alkoholkskatten. Den har man inte sänkt, i stort sett i strid men vad man länge vurmat för. De flesta människor som dricker är inte alkoholister, de tjänar därmed på att kunna köpa ett bra vin billigt (sen skiter man i att Systembolaget ofta är billigare om vi pratar riktigt dyra produkter). Samma argument är applicerbart här, det är väll min ensak om jag väljer att supa mig full? Nu är det jävligt dyrt att hålla en fylla aktiv dygnet runt, till slut har man inte råd med hyran längre – därför kan en sänkning av alkoholskatten vara direkt stödjande till människor i nöd. Istället väljer man att slå sönder ett fungerande medicinmonopol, det hade varit mycket mycket bättre om man valde slå sönder Systembolaget. Min gissning är att den underbetalda kassörskan kan ge bättre tips på ”alkohol per krona-produkter”, än ge mig korrekt information om eventuella biverkningar av Alvedon.

Hacsh är fortfarande förbjudet. Varför då? Det finns jättemycket människor som klarar att bruka skiten utan att för den sakens skull spåra ut. En del hävdar till och med att det är bättre att röka på än att dricka. Den fjärde frågan är den om prostitution. Det är fortfarande lagligt att sälja, men varför är det förbjudet att köpa? Alla är vi bra på något, en del kanske är bra på att knulla och kan således ta betalt för det. Ska vi verkligen förvägra dessa människor en kundbas som inte bryter mot lagen. Förmodligen vill man inte organisera prostituerade i fackföreningar, borgare tycker illa om fackföreningar generellt. Men de kanske kan skatta på sina inkomster (med jobbskatteavdraget naturligtvis)?

Så efter drygt 3,5 år med en borgerlig regering har jag fortfarande ingen möjlighet att köpa en limpa cigg för hundra spänn, jag kan inte köpa sprit på ICA men jag kan framförallt inte ringa en hashhora en fredagskväll. Detta förutsatt att jag inte vill bryta mot lagen. Det är för jävligt. Bättre ordning krävs! Vad hände med alla floskler om frihet? Jag rekommenderar borgerliga väljare att rösta på något totalt högerpopulistiskt, typ Liberala Partiet.

Rent spel?

OS är slut. Total ångest, vad ska man nu göra med sitt liv? Det har varit ett bra OS, både från svenskt perspektiv men det har varit roligt att titta på. Den enda riktiga besvikelsen (inte så liten heller) är Tre Kronors fiasko. TV-sändningarna har varit utmärkta, och SVT har sänt i stort sett allt skulle jag tro. Alla stora sportevenemang borde SVT sköta, tänk så hemskt det hade varit att se eländet om TV4 haft sändningsrätten. Förmodligen i stil med, "ja nu när det är växling i straffeten så bryter vi för reklam". Eller "nu har vi inte tid att prata med guldmedaljören längre för vi måste bryta för reklam". Eller den riktiga mardrömmen, om TV3 eller liknande haft rättigheterna. "Medans vi ser på det här skidloppet kan ni rösta på "loppets överraskning" med en chans att vinna en bil. Och där föll favoriten, synd. Men det är inte vilken bil som helst utan bla bla bla".

Ett stort glädjeämne är annars det faktum är att dopningsskandaler har lyst med sin frånvaro. Är det ett tecken på bättre tider, eller har fuskarna kommit runt systemet? Jag hoppas på bättre tider, vem minns inte slakten i Soldier Hollow som förstörde Per Elofssons karriär. Elofsson som säkert hade kunnat tävla i detta OS också, 33 år gammal som han är nu. OS i Salt Lake City avgjordes tydligen på extremt hög höjd, och skidbanan var en av världens absolut hårdaste. Tufft även för Elofsson, som var totalsegrare i världscupen både en och två gånger i anslunting till perioden före OS. Men när man ställs mot en nerknarkad fuskare orkar inte ens en världsmästare. Det är fortfarande skottpengar på Johan Mühlegg om man frågar mig.



Skidor ja. Varför envisas med att tävla i klassisk stil? Det är långsammare än "skate" eller fristil som grenen  heter. Låt alla tävlingar vara fristil så får man upp farten?

RSS 2.0