Endagstur till Roskilde?

Roskildefestivalen säljer som misstänkt inte tillräckligt med biljetter. Biljetten är överdyr, men framförallt är valutaväxlingen så pass dyr att det inte är ekonomiskt möjligt att åka dit - inte ens för mig som har jobb. Förra året dränerades bankkontot fullständigt, även om det var en jävla stor fest som var otroligt kul.


För att rädda sig själva ekonomiskt och bädda vägen för de som inte har tusentals danska kronor undangömda har festivalen nu börjat sälja endagsbiljetter. Tjolahopp. Jag tänker framförallt mig fredagen, lördagen eller söndagen då de är absolut starkast. Någon sugen? Biljetten skulle kosta drygt tusen spänn styck, men det är alltså flera bra band att se respektive dag. Coldplay, någon? Ska jag lotta mellan två alternativ är det mellan fredag och söndag.


Lärarkollegiet får nyktra till

Jag har bestämt för mig att Folkpartiet är stora i lärarkåren. Jag hoppas att mina kollegor ser till att nyktra till, regeringen med FP i spetsen vill nu helt förvägra folk med "dåliga" gymnasiebetyg att läsa upp dem. Tillgängligheten kommer bli skarpt lidande, och visst är det som så att det är dåligt att folk slöar sig igenom hela gymnasiet för att sen läsa om allt på komvux. Jag tror däremot att det problemet är förhållandevis begränsat. När jag undervisade under ett par veckor på komvux så var det folk ofta äldre än mig som ville komma in på avancerade utbildningar och de skulle därmed läsa upp betygen. Men det är inte poängen med det här, poängen är ju helt klart att stänga dörren till allt vad personlig utveckling heter. Snart har vi väll privata komvuxskolor där man mot avgift kan gå kurserna i alla fall för att tenta upp skiten i efterhand. Värdelöst, regeringen måste bort!


Till och med aftonbladets läsare tycker det är en korkad idé, och de verkar allt som oftast vara för både EMU, kärnkraft, NATO-medlemskap, sänkt bensinskatt och så vidare.


Fara och flyga?

Jag planerar att lämna landet, i form av utlandssemester. Åker man i slutet av augusti är det i praktiken gratis. Någon som är sugen? Jag behöver en resepartner för att slippa dela dubbelrum med mor och styvfar. Jag tänker båtutflykter, bilfärder, ökensafaris och Kartago. Åker man precis efter att skolan börjar är det i praktiken gratis.

EU-val "follow up", Thomas Lantz och SD.

DN.se skriver idag på sin hemsida att många vänsterpartister kräver Lars Ohlys avgång. En undersökning bland 1300 vänsterpartister har gjorts och 30 av dessa vill att han ska gå. Märkligt lite, jag är skarp motståndare till personifiering (stackars Bohlin) men anser Ohly själv eller en enormt stor del av partiet att han bör gå, så bör han gå. 30 personer är inte det. Jag är typen som kroniskt vägrar acceptera alla former av personlighetsförklaringar till valresultat, helt enkelt på grund av att jag anser dem vara gravt odemokratiska. I USA exempelvis kan man inte bi vald till ett skit utan miljoner i ryggen. Dessutom anser jag det vara en fara om Vänsterpartiet skulle börja fundera i banor av att skrota utträdeskravet. Det är totalt visionslöst, och demokratiskt farligt om man börjar formera sina åsikter efter en form av allmän folkopinion. I så fall hade partiet velat bekämpa den globala uppvärmningen med kärnkraft. Jag tror inte att valresultatet speglar EU-positivism, snarare tvärt om. 43% är sanslöst dåligt, om man tillåts jämföra med ett val som faktiskt betyder något det vill säga dem till kommun, landsting och riksdag.


Noterbart 1: Thomas Lantz avgår! Thomas Lantz är alltså Ystadmoderaternas starka man, och nu är han förbannad på en sur medborgare som inte tycker man ska asfaltera en hamn. Dags att sluta då, även om det vore en poäng om Ystads Allehanda publicerade brevet det handlade om. Det är för mig en gåta att han tidigare inte har dragits ut ur partiet, eller snarare kastats med huvudet före. Om man jämför EMU-motståndare vid stalinister är man totalt fel på det. Världen kommer snart bli en bättre plats att leva på, med herr Lantz utanför det politiska rummet. Det bli till att skåla i öl på fredag.


Noterbart 2: Sverigedemokraterna går kraftigt framåt i EU-valet, i de sydöstskånska valdistrikten. I Ystad är siffran nära sex procent och i grannkommunerna Skurup och Tomelilla är siffran närmare tio procent. I Sjöbo är siffran över tio procent, men i Simrishamn är de nere på "blygsamma" fem procent. Folk borde ta mig fan skämmas, det gäller i synnerhet de tysta medhållarna. Som exilskåning med seriösa planer på att bosätta mig i trakterna nästa år, blir jag dels mörkrädd men även starkt övervägande till om jag borde fundera ta mitt pick och pack och dra till ett område som inte är främlingsfientligt. Nog är det som så att min tid i Småland har "avskåniserat" mig, och då är jag säker inte välkommen. Alternativet är att jag flyttar ner, tar upp kampen och bidrar till att köra ut rasisterna sjön.


JA!

Total seger, och förstaplatsen på highscore-listan. Min mor kommer få en mental knäck, jag slog hennes rekord med fem poäng. Stort tack till min syster som ställd upp som hare, sparringpartner, inkörningsmotståndare och så vidare. Segern är min!


Spott och fräs

Beskåda detta totalfiasko! Jag var SÅ nära att slå mitt all time high-rekord på Yatzy. SÅÅÅ nära, närmare bestämt en trea. Har för mig att min bästa poäng någonsin är 317, alternativt 327. 323 hade varit bättre än 303. Suck.


My take on EU-valet

Jaha, då stod det relativt klart att valet gick som väntat, nämligen åt helvete. Junilistan åker ur, Piratpartiet kommer in, Miljöpartiet ökar, SD "floppar" och Vänsterpartiet gick det katastrofalt dåligt för. Om det inte vore i sympati med Eva-Britt Svensson skulle jag fullständigt skita i vilket, det är inte hennes fel det här.


För det första så tror jag att Piratpartiets succé grundar sig i att många som vanligtvis skiter i politik gått iväg och röstat i rent oförstånd om vad fan politiken, men framförallt EU-parlamentet egentligen handlar om. Min tro är att de kommer falla som en sten och inte få ett skit gjort i parlamentet, men det hör liksom inte dit. Jag tror tyvärr att folk som vanligen sympatiserar med Vänsterpartiet valt att rösta på PP, detta helt enkelt beroende på att EU-parlamentet är en instans med ytterst begränsade befogenheter och därmed gör det inte något om Vänsterpartiet tappar. Vidare tror jag att idéen med junilistan var ganska korkad, vilket nu visat sig och att många SD-väljare valt att rösta på PP. Återigen, skadan PP kan orsaka genom att säga "ja" till allt liberala gruppen gör (om det nu blir den de går med i), genom att stödja prostitution, slopade införselkvoter och uppluckrande av utsläppsrätter, är ytterst begränsat.


Några som också verkar ta väljare från V är MP. MP, som nyligen slopat kravet på utträde (vilket är helt absurt och jättemiljöfientligt) kanske framstår som mer seriösa. De hävdar att det numera är viktigare att stanna kvar i EU för då kan man gemensamt samarbeta för att få bukt med miljöproblemen. Det är sant att miljöproblem bäst bekämpas över alla former av statsgränser men man kan omöjligen ha missat EU:s absolut mest grundläggande fundament som är den fria marknaden. Den fria marknaden är överordnat allt, oavsett om det handlar om kossor som inte mår bra av att stå i en lastbil i tre dygn eller om det handlar om arbetare som kommer till Sverige för att arbeta för skitlöner. Den fria marknaden styr, vilket inom miljöarbetet innebär att man inte kan anlägga en högre ribba än vad EU själva gör. Kritiker har menat på att Sverige skulle kunna gå länge än vad EU:s miljömål säger (antagligen även MP), men med EU är detta inte möjligt. Ej heller är det möjligt att i parlamentet ändra detta mål då det är en konstitutionell fråga och då behöver man tillgång till regeringsmakten. Intressant också att Socialdemokratin, enligt mig samma hycklare som de borgerliga partierna även om mina EU-kritiska S-vänner säger annat, helt plötsligt fått för sig att svenska löner ska gälla i Sverige. Lissabonfördraget opponerade man sig inte mot, vilket man hade kunnat göra och därmed sätta styrka i vad man säger. Att detta inte har påpekats eller lyfts fram av de "kritiskt granskande medierna" är stor skandal. Om jag vill arbeta i något annat EU-land, får jag svensk lön då? Inte troligt att jag kan begära det så till vida lönenivån inte är högre där. Annars är det troligt att någon annan får tjänsten. Till syvende och sist, en låglönekonkurrens. Socialdemokraterna vill "bekämpa" den (om än inte i realiteten så i fantasin) och borgarna bokstavligen talat ljuger om vad reglerna faktiskt säger. Det är ytterliggare en aspekt som medier borde lyfta fram i ljuset. Fullständigt skandalöst.


Dessa arbetsmarknadsregler är alltjämt föremål för debatt, man skulle kunna tolka det som om PP:s väljare har en borgerlig åsikt i dessa frågor då Vänsterpartiet anser samma sak i PP:s huvudfråga. Men, de borgerliga partierna går inte ner, de som går ner går till tanten Paulsen. Det är väll därför som jag i min enfald tolkar det som att Vänsterns väljare gått till just PP, som en väldigt tydlig men i övrigt politisk förödande markering. Parlamentets inflytande är alltjämt mycket litet, det absolut bästa torde vara att man rev upp hela instansen, la ner kommissionen och istället formulerade nytt och mer omfattande Europaråd. Ett Europaråd som redan finns, men som dessutom har avsevärt fler medlemmar än EU. Dess roll skulle kunna bli betydligt större, där regeringar och statschefer möts och utbyter tankar och stiftar handelsplaner. Det absolut viktigaste nu är att INTE se resultatet av folkomröstningen som ett tyst medgivande till överstatlighet och politisk diktatur, utan istället som en protest mot hela EU-apparaten. För annars står vi snart med en ny euro-folkomröstning, och om och när den kommer gäller det att vinna överlägset igen. Och det ska vi ta mig fan göra!


Varför?

För de som inte vet allt, till skillnad från mig; En förmodad bidragande orsak till att jag såg The Eagles förra veckan har att göra med Travis Tritts (borde få procent på allt Eagles gör nuförtiden) cover av Take It Easy och medföljande video av sagda låt. The Eagles från The Long Run-upplagan*, som bokstavligen bad varandra dra åt helvete samlades här för första gången alla i samma rum på 14 år. Take it Easy är alltså en The Eagles låt, i själva verket den första låten på första plattan.

Detta får mig lite att undra, med tanke på att mina favoritartister är utrotningshotade på grund av hög ålder. När ska Axl Rose, Slash, Duff, Matt Sorum och Dizzy få skitet ihop och göra något? Jag skyller på Axl, för ett halvt år sedan fick Guns N' Roses en ny gitarrist. Jag har ingen aning om vem fan det är. Chinese Democracy är ju släppt och sålde skitdåligt**. Kom igen för the reunion nu ffs. 

* Alltså, konfigurationen som den såg ut innan uppbrottet
** Men den var skitbra :)

Övrigt: Ytterliggare ett resmål att besöka, Winslow, Arizona

Well, Im a standing on a corner
In winslow, arizona
Such a fine sight to see
Its a girl, my lord, in a flatbed ford
slowin down to take a look at meComing around...

Har ju väntat ett antal år nu på det här spektaklet namngivet Roxy Music. Hörde om att det ska göras en ny skiva och den verkar sannerligen vara på god väg. Det är tur, Dylanesque är knappast det bästa Bryan Ferry jag hört. Heja! Skulle bandet dyka upp i Sverige känns det inte helt otroligt att lyckas få med tösen dit.

Roxy Music

Radiotjänst, wtf?

Köar till radiotjänst kundservice via telefon. Varför spelar de porrfilmsmusik i bakgrunden? lol

I övrigt, så var jag iväg och såg Terminator Salvation igår. Jag som ett die hard-fan får säga jag är positivt överraskad. Riktigft smart story och de verkar ha sett de tidigare filmerna. Arnolds cameo var riktigt smart, även om där var ett litet element som jag retade mig bitvis på. Men lite tankeverksamhet från mig så lär jag mig säkert acceptera det också.

Haha, gårdagens noll koll-citat presenterades av Alvaro (ursäkta uthängningen, men det är roligt): Varför är John Connors far Kyle Reese yngre än John Connor?

Haha!


"Skotta loss skåne" vinner terräng

Folkorganisationen Skotta loss Skåne vinner anhängare på den svenska sidan gränsen. Anledningen ä denna musikvideo som jag trodde försvann i samband med att TV4:s Skånetoppen sändes i mitten av 90-talet. Av alla dåliga idéer under 90 talet, EU-medlemsskap, avreglering och så vidare så tar produtionen av denna musikvideo priset.

Ehrling Wahlgren ska ha en eloge dock, drygt 50 med de armarna . Desperat eller en indikation på att det aldrig är för sent till bättring? Det sistnämda. LOL! 


Efter det roliga?

När man har varit med om någonting som varit så häftigt att det inte går att sätta ord på det så uppstår ofta en känsla av tomhet och i vissa fall stor förtvivlan. Det kan handla om flera olika saker, man reser hem efter en semester, vänner flyttar, festivaler tar slut, bakfyllor, efter kompiskvällar, olika former av sociala aktiviteter, avgörande steg i livet, projhekt avslutas och så vidare. Till och med känslan som infinner sig efter det man skrivit en tenta ger upphov till tomhet då man inte har en aning om vad man ska fylla dagarna med efter tentan.

Detta gäller för närvarande mig och dagarna efter The Eagles-konserten, i synnerhet som man undrar om man någosnin i alla möjliga och omöjliga sammanhang kommer vara med om något som var lika häftigt igen. Livet är slut, det blir inte bättre än så här. Inte ens Roskilde lockar i detta läge, vem bryr sig om Coldplay liksom? Oasis? I normal sinnestämning hade jag varit pepp som tusan, men inte nu av någon anledning. Samma sak med lördagens landskamp? Vem bryr sig om den?

En gång har känslan av att det inte blir bättre faktiskt besannats, i konsertsammanhang. Det var efter Totos fullstänidigt makalösa spelning i Köpenhamn 2006. När jag sen såg Steve Lukather två år senare efter att bandet hade slutat existera så var det bra med det, det blev inte bättre än Toto anno 2006 även om Lukather var lysande. Det kommer inte peaka högre än så.

Jag skulle vilja se om Roskilde hade kunnat toppa förra året (vilket de antagligen gör då jag gillar banden bättre i år). Jag kommer ta reda på om Metallica kommer vara bättre 2009 än 2003 och ser fram mot sommarlovet. Tricket ligger i att skaka av sig känslan av uppgivenhet, komma ihåg känslan som var och alltid försöka leva upp till hypen det innebär att ligga på topp. Frågan är hur?


Att reta sig på kompletteringar

Jag sitter ljust nu och ligger sista handen vid komplettering nummer två av en uppgift jag gjorde förra året i november. Det är en liten, liten uppgift som skulle beröra en form av metodik att använda i ett av sina ämnen i undervisningen. Jag gjorde den första gången men den ansågs vara för tunn (med viss rätt), andra gången underkändes den då den ansågs vara "fel". Proängen är att jag sågar den här metodiken, jag gillar den inte och ser mer problem än faktiska möjligheter med den i mina ämnen (som är samhällskunskap och historia). Det fungerar säkert alldeles utmärkt i andra sammanhang, dåligare här. Jag ser en positiv aspekt men ser tre eller fyra negativa av samma mynt.

Nog borde det rimligtvis vara tillåtet att tycka illa om något som man förväntas tycka bra om? Ska jag ljuga, i stil med att jag skulle hävda att jag är nyliberal? Knappast.

SJ-dramatik

För jävla sjukt, skulle ha tag på billig biljett nummer två för augusti till möte i sthlm och försökte boka halv två i natt, alltås 90 minuter efter det att de släppts men de var redan uppe i 500 spänn. Det blir att ta faktura på det möget, förbannat lurendrejeri med 95-kronorsbiljetter som verkar vara omöjligt för vanliga döda.

Däremot, den första biljetten när jag ska resa upp till Sthlm gick bara loss på 195 kronor, den beställdes betydligt senare än den andra som jag behöver ha tag på. Första klass dessutom, andraklassbiljetterna kostade cirka 400 kronor. Var fan är konsekvensanalysen av det här eländet?

Positivt att de regionala förbunden nu har kontroll över trafiken härifrån till Skåne. Inget trams om marknadspriser, med rabattkort åker jag för 141 kronor hela vägen till Ystad oberoende om när.

Evigt poltiiskt krav; Avskaffa den "fria konkurrensen" och åternationalisera all kollektivtrafik i hela jävla landet med enhetstaxor. Framförallt enhetstaxor. Då kan man avskaffa dessa 95-kronorbiljetter som inte verkar finnas mer än en eller två och samtidigt harmonisera konstnaden.


RSS 2.0