Rent spel?

OS är slut. Total ångest, vad ska man nu göra med sitt liv? Det har varit ett bra OS, både från svenskt perspektiv men det har varit roligt att titta på. Den enda riktiga besvikelsen (inte så liten heller) är Tre Kronors fiasko. TV-sändningarna har varit utmärkta, och SVT har sänt i stort sett allt skulle jag tro. Alla stora sportevenemang borde SVT sköta, tänk så hemskt det hade varit att se eländet om TV4 haft sändningsrätten. Förmodligen i stil med, "ja nu när det är växling i straffeten så bryter vi för reklam". Eller "nu har vi inte tid att prata med guldmedaljören längre för vi måste bryta för reklam". Eller den riktiga mardrömmen, om TV3 eller liknande haft rättigheterna. "Medans vi ser på det här skidloppet kan ni rösta på "loppets överraskning" med en chans att vinna en bil. Och där föll favoriten, synd. Men det är inte vilken bil som helst utan bla bla bla".

Ett stort glädjeämne är annars det faktum är att dopningsskandaler har lyst med sin frånvaro. Är det ett tecken på bättre tider, eller har fuskarna kommit runt systemet? Jag hoppas på bättre tider, vem minns inte slakten i Soldier Hollow som förstörde Per Elofssons karriär. Elofsson som säkert hade kunnat tävla i detta OS också, 33 år gammal som han är nu. OS i Salt Lake City avgjordes tydligen på extremt hög höjd, och skidbanan var en av världens absolut hårdaste. Tufft även för Elofsson, som var totalsegrare i världscupen både en och två gånger i anslunting till perioden före OS. Men när man ställs mot en nerknarkad fuskare orkar inte ens en världsmästare. Det är fortfarande skottpengar på Johan Mühlegg om man frågar mig.



Skidor ja. Varför envisas med att tävla i klassisk stil? Det är långsammare än "skate" eller fristil som grenen  heter. Låt alla tävlingar vara fristil så får man upp farten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0