Kvasignäll

Jag spelar ett onlinebaserat fotbollmanagerspel på internet. Väldigt kul, och jag lägger ner för mycket tid på eländet. Men ibland blir man aningen sur, då spelreglerna av allt att dömma inte stämmer med verkligheten. Ett par av de reglerna säger för det första att spelarens specialegenskaper är av maginell betydelse, däribland träningsflitig. En annan regel är att yngre spelare kommer kunna ha högre form än äldre spelare, då normalformen för en äldre spelare är lägre än en yngre. En tredje regel är att spelarna kommer få högre form om man formtränar dem. Ingenting verkar stämma i någon större utsträckning. En fjärde regel som däremot stämmer är att yngre spelare kommer utvecklas bättre än de äldre spelarna. 

Spelare 1:

Denna spelare är en av de mest rutinerade och har som synes fler än 100 matcher i bagaget. 30 år gammal, och dessutom träningsflitig. Rutan uppe till höger visar spelarens formutveckling där den röda är den dagsaktuella formen och den gula visar medelformen. 20 är max. Datumet 25 mars är senaste gången jag tränade spelaren. Det kan tilläggas att den här typen av form/medelform är väldigt bra. Värdet på spelare 1 är dessutom betydligt lägre än vad det är på spelare 2.

Spelare 2

Denna spelare är som synes betydligt yngre och dessutom lika bra som den första. Hans form är avsevärt lägre än sin äldre kollega, men notera de olika datumen. De datumen indikerar när jag tränat spelaren, träning som kostar fiktiva pengar som florerar i spelet. Träningarna hjälper inte. Alls. Spelaren ska ha lättare att ha hög form pga sin ålder samtidigt som de många formträningarna ska underlätta för spelaren att ha bra form. Medelformen, som synes är betydligt lägre här, kommer påverka om spelaren blir bättre eller sämre. Har spelaren en medelform på tio och över kommer spelaren bli bättre. Det sura är att den äldre spelaren som inte ska kunna ha så hög form inte kommer få lika bra utveckling som den yngre spelaren hade kunnat få med den högre medelformen.

Jag vill likna det vid att spela Monopol utan att veta man får 4000 varje gång man paserar gå, eller att spela Risk utan att veta det är positivt att ha kontroll över hela kontinenter.

Kommentarer
Postat av: Niclas

Nu är det ju så att beroende på hur de presterar i matcher är ju en faktor man inte kan förbise?

Om Wolmar hade kunnat få lite mer matcher spelade och göra bra ifrån sig genom att göra mål hade antagligen hans form skjutit i höjden nu. Men sen beror det även på vilken form spelarna går in i säsongen med. Sen finns det något i det här spelet som även finns i Monopol och Risk. Det kallas turmoment och det förekommer hela tiden i det här spelet.Tänkte jag bara skulle förstöra lite för dig här i ditt resonemang.

2009-05-17 @ 19:01:45
Postat av: Anonym

Nej, jag spelar inte Heggelund för att Heggelund är ur form hela tiden! Spelreglerna rekomenderar attdet är bättre att välja en spelare med hög form än den med låg form. I den här takten kommer han spelas för sin matcherffarenhet men inte mer

2009-05-17 @ 22:52:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0